Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kar yağışı İstanbul'u ne zaman terk edecek?

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kar yağışı İstanbul'u ne zaman terk edecek?

YAŞAM Haberleri  / AA

'Kar yağışının, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmura dönüşmesi ve bu geceden sonra şehri terk etmesi bekleniyor'

İstanbul'da aralıkla devam eden kar yağışının bu geceden sonra şehri terk etmesi bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Trakya'da başlayan kar yağışının, Avrupa ve Anadolu yakasında yer yer etkili olduğunu söyledi.  Kent genelinde aralıklarla geceye kadar devam edecek yağışın özellikle yüksek kesimlerde yerde örtü bırakacağını tahmin ettiklerini aktaran Güler, "Yağış nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksamalar olabilir. Kar yağışının, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmura dönüşmesi ve bu geceden sonra şehri terk etmesi bekleniyor" diye konuştu.

- Sıcaklıklar perşembeden itibaren yükselecek 

Güler, bugün İstanbul'da en yüksek sıcaklığın lodosun da etkisiyle 4 derece olacağını aktararak, önümüzdeki günlerin hava durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: "En düşük sıcaklığın ise 1 derece dolayında olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah, özellikle yüksek kesimlerde buzlanma ve don görülebilir. Bir süredir mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyreden sıcaklıkların perşembe gününden itibaren 3-7 derece artacağını tahmin ediyoruz. Lodos yönlerinden orta kuvvette esen rüzgarın, öğle saatlerinden sonra kara yelden orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Yarın İstanbulluları parçalı bulutlu bir gün bekliyor. Buna göre, yarın en yüksek sıcaklığın 7 olması öngörülüyor. 28 Ocak Perşembe günü ise sıcaklığın en düşük 4, en yüksek 11 derece olacağı tahmin ediliyor. Aynı gün lodostan orta kuvvette, zaman zaman da kuvvetli lodos bekleniyor. 29 Ocak Cuma günü de hava sıcaklığının en yüksek 10 derece olmasını bekliyoruz."

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) karla mücadele ekipleri, İstanbul'da etkili olan kar yağışının hava trafiğini aksatmaması için Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki çalışmalarına devam ediyor.
İstanbul'da devam eden kar yağışı, hava trafiğini de etkiliyor. Uçuşların aksamaması için karla mücadele çalışması yapan DHMİ ekipleri, apronda 24 saat boyunca vardiya halinde çalışıyor. Çalışmalarda kullanılacak araçlar ise apronda hazır bekletiliyor.

- Buzlanmaya karşı pist temizleniyor
Kar yağışı sebebiyle yürütülen çalışmalar kapsamında, sefere çıkacak uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesine buzlanmayı önleyici ve çözücü sıvı uygulanıyor. 
Karla mücadele ekipleri, Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkış yapılan alanlarda oluşabilecek kar birikintilerine anında müdahale ederek, buzlanmaya karşı pistleri temizliyor.
Ayrıca bugün Türk Hava Yolları'nın (THY) yanı sıra Atlasglobal Hava Yolları, Onur Air ve Pegasus da olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarında planlanan iç ve dış hatlardaki birçok seferini iptal etti. Seferleri iptal edilen ya da geciken yolcular, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki bilgi ekranlarından uçuşlarının durumunu takip ederken, bazı yolcular ise terminaldeki koltuklarda dinleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...