Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kars eksi 30 derece ile özüne döndü

Kars eksi 30 derece ile özüne döndü

YAŞAM Haberleri

Geçtiğimiz günlerde son yılların en sıcak kışını yaşayan Kars özüne döndü. Önceki gün etkili olan kar ve tipinin ardından akşam saatlerinde eksi 20 derece’lerde seyreden hava sıcaklığı, gece eksi 30 derece'yi gördü.

Son 10 yılın en sıcak kışını zemheri soğuklarında yaşamış şehirde, yaklaşık 3 metre kalınlığında buz tutan Kars Çayı’nda da buzlar erimişti. Kars’ta bahar havası kısa sürdü. Önceki gün yağan karın ardından kış ve zemheri soğukları yeniden hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Hava sıcaklığının eksi 30 derece’lere düştüğü Kars’ta her şey adeta buz kesti. 
ARAÇLARIN ÜZERİNE HALILI ÖNLEM 
Vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için üzerine halı ve battaniye serdi. Çok sayıda aracın donarak çalışmadığı kentte, evlerde çeşmeler dondu. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta çok sayıda işyerinin pencerelerinin camları buz tuttu. Buz tutan camlar ise kazınarak açıldı. Bir vatandaş kış şartları ile ilgili, “Memleketimiz soğuk memleket. Dışarı görünmüyor. Mecburen camları siliyoruz içerisi görünsün. hava sıcaklığı eksi 20’inin üzerindedir. Soğuk” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...