Facebook'ta paylaştı, 500 lira ceza yedi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Facebook'ta paylaştı, 500 lira ceza yedi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 6 yıl önce avda vurdukları tavşanın fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaşan R.E. ve G.Y.’ye 500'er lira para cezası kesildi.

Başçiftlik ilçesine bağlı Karacaören köyünde yaşayan R.E. ve G.Y., 6 yıl önce vurdukları tavşanla çektirdikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında paylaştı. Bir vatandaşın ihbarı üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11’inci Bölge Müdürlüğü Çorum Şube Müdürlüğünce, av koruma görevlileri inceleme başlattı. İnceleme sonucu, R. E. ve G. Y.’nin sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafta iki adet yaban tavşanı vurduğu belirlendi, durum yazılı olarak Tokat Şube Müdürlüğü'ne iletildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11’inci Bölge Müdürlüğü Tokat Şube Müdürlüğü 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten 500'er lira idari para cezası kesti. R. E. ve G. Y.’nin cezaya itiraz edecekleri öğrenildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...