GÖÇ Başkanlığı geliyor

Düzenleyen:
GÖÇ Başkanlığı geliyor

YAŞAM Haberleri

Aile Bakanlığı’nın kuracağı Göç Dairesi Başkanlığı ile mültecilerin bütün ihtiyaçları karşılanacak. AB’den gelecek 3 milyar avroluk yardımın 150 milyonu ‘Daire’ye ayrılacak.

DAMLA PEKER

Türkiye’de yaşayan 3 milyon mültecinin problemlerini çözmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulacak ‘Göç Dairesi Başkanlığı’nın ayrıntıları ortaya çıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, milletvekillerinin sorularını cevapladı. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun ‘Mülteci sığınmacılar için bakanlık bünyesinde bir kurum ya da başkanlık düşünüyor musunuz’ şeklindeki sorusu üzerine Bakan Ramazanoğlu, ‘Bakanlığımız bünyesinde Göç Dairesi kuruyoruz’ şeklinde cevapladı. Bakan Ramazanoğlu’nun kurulacağını söylediği Göç Dairesi, Türkiye’ye sığınan 3 milyon mültecinin tüm sorunlarını çözmek için çalışacak. Avrupa Birliği’nin mülteciler için Türkiye’ye sağlayacağı 3 milyar avroluk yardımın yaklaşık 150 milyon avrosu Göç Dairesi bünyesinde kullanılacak. Özellikle kamp dışında yaşayan Suriyelilerin envanterini çıkarabilmek için çalışma başlatan Bakanlık, kadın, erkek, yetim, öksüz, ayrımı yapmadan mahalle mahalle mültecileri tespit edecek. Bu para ile özellikle kadınların tek başına ayakta durabilmeleri için meslek eğitimleri verilecek. Türkçe bilmeyen mültecilere dil eğitimi sağlanacak. 0- 6 yaş çocukların anaokuluna gitmeleri için destek sağlanırken, çocuklar temel gıda takviyeleriyle desteklenecek.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...