Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Buz tutan gölde martı kurtarma operasyonu

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Buz tutan gölde martı kurtarma operasyonu

YAŞAM Haberleri  / iHA

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kıyıları donan gölde buz tabakasının arasında ayağı sıkışarak mahsur kalan bir martı, itfaiye görevlileri tarafından kurtarıldı.

Beyşehir gölündeki buz tabakası üzerinde ayağı sıkışarak kanat çırpan bir martı olduğu yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri sahile gitti. Martıyı kurtarabilmek için kırılma ihtimali nedeniyle buz üzerine çıkamayan görevliler, kepçe uzatmayı denedi ancak canlının kıyıya 20-30 metre mesafede olması nedeniyle ulaşamadı. Gönderilen ilk itfaiyenin yetersiz kalması üzerine bölgeye daha donanımlı ve uzun merdiveni olan bir itfaiye aracı sevk edildi. Uzatılan merdivenin kot seviyesi nedeniyle yüksekte kalması dolayısıyla martıya yaklaşmayı başaramayan görevliler daha sonra uzatılan merdivene bir halat merdiven bağladı. Halat merdivenle göl seviyesine kadar inerek martıya yaklaşan itfaiye görevlisi, yaptığı hamlelerle sıkıştığı yerden martıyı kurtarmayı başardı. Ancak, ayağından yaralı olduğu gözlenen martının buz üzerinde uzaklaşması üzerine itfaiye görevlileri kıyıya dönüş yaptı.

Martıyı sıkıştığı yerden kurtaran itfaiye görevlisi Ömer Katmerci, itfaiye ekipleri olarak buz tutan gölde ilk kez bir martıya yönelik kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Göl üzerinde martı mahsur kalmış diye ihbar geldi. Biz bu kadar olduğunu bilmiyorduk. Gölde donma olduğu için kıyıya 25-30 metre mesafede olduğu yere sıkışmış buzlardan dolayı. Onu kurtardık, ama yaralı olduğunu tahmin ediyoruz, muhtemelen birazdan kendisine gelir, uçarak kurtulur. Tabi soğuk hava ve şartlardan dolayı, kurtarmamız kolay olmadı” dedi.

Bu arada, itfaiyenin martıyı kurtarma operasyonunu kıyı şeridinde toplanan vatandaşlar meraklı gözlerle izledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...