Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki kişiye bedel anadolu aslanı!

Düzenleyen:
İki kişiye bedel anadolu aslanı!

YAŞAM Haberleri

71 ülke ve yüzlerce şehrin kendini gösterdiği Emitt 2016 Turizm fuarı, turizm operatörlerine ve seyyah adaylarına renkli dakikalar yaşattı.

Anadolu kentleri el işleri ve lezzetleri ile ön plana çıkarken Rize ve Aksaray getirdikleri hayvanlarla akranlarına fark attılar. Fuarın yıldızı Rizeli Turgut Yıldız’ın getirdiği atmacaydı. Yırtıcı hayvan yüzünde patlayan flaşlara rağmen vakur duruşunu bozmadı. Sahibi “bu bizim geleneksel merakımız, onları çocuklarımız gibi görüyoruz” dese de dik dik bakıyordu ve gagasının keskinliği ortadaydı. Ancak selfie severler bu fırsatı kaçıracak değillerdi, kaçırmadılar da…

Kuzu gibi

Merhum Evliya Çelebi’nin seyahatnamesine “Anadolu’da aslan gördüm” diye yazdığı Aksaray malaklısı 90 kiloluk cüssesi ile ürkütücü bir hayvan. Gel görki ağırbaşlı duruşu ile köpek korkusu olanlara bile sevme okşama imkan sundu. Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz gazetemize verdiği bilgide “Malaklı ağır bedenine rağmen duygusal bir ırktır. Esarete gelmez, hakarete boyun eğmez. Asalet ve cesaret timsalidir. Hem sürüleri korur, hem de güvenlik işinin altından kalkar. Sanıldığının aksine çok sakindir. Çocukları bile avutacak kadar hislidir” dedi.  
Malaklı meraklıları isterlerse yavrulara sahip olabiliyorlar. Bunun 3 bin lira gibi bir bedeli var.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...