'İHH 100 bin yetimi sürekli destek kapsamına alacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İHH 100 bin yetimi sürekli destek kapsamına alacak'

YAŞAM Haberleri  / AA

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yılmaz, "2016 sonu itibarıyla 100 bin yetim yavrumuzu sürekli destek kapsamına almak istiyoruz" dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, geçen yıl 75 bin yetimi sürekli sponsorluk ya da Yetim Hamilik Sistemi'ne dahil ettiklerini belirterek, "Allah nasip ederse 2016 sonu itibarıyla 100 bin yetim yavrumuzu sürekli destek kapsamına almak istiyoruz" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeyrek asır önce kurulan İHH İnsani Yardım Vakfının Bosna Savaşı'yla başladığı faaliyetlerine bugün dünyanın 140 ülkesinde devam ettiğini söyledi.

Savaş, doğal afet, kriz ve yoksullukların yaşandığı coğrafyalarda ülkelerini temsil ettiklerini vurgulayan Yılmaz, sıkıntıları acil şekilde çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yılmaz, katarakt operasyonlarıyla yaklaşık 90 bin Afrikalı'nın gözlerini tedavi etme fırsatı doğduğuna dikkati çekerek, "Yine Afrika coğrafyasındaki misyonerlik faaliyetlerine karşı 300'e yakın cami çalışması gerçekleştirildi. Açılan su kuyularından belki 8-9 milyon kardeşimiz istifade ediyor. Şu anda 5 bin civarında su kuyusu açıldı. Suriye dahil olmak üzere açılan 43 yetimhanemizde yaklaşık 5 bine yakın çocuğumuzu üniversite tahsillerini tamamlayıncaya kadar misafir ediyoruz" şeklinde konuştu.

"56 ülkede yaşayan 80 bin çocuğa destek veriyoruz"

Yılmaz, 56 ülkede yaşayan 80 bin, Türkiye'de de 11 bin yetim çocuğa destek verdikleri bilgisini paylaştı.

Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Geçtiğimiz yıl içinde İHH olarak 75 bin yetimimizi sürekli sponsorluk ya da Yetim Hamilik Sistemi'ne dahil etmişiz. 800 bini aşkın yetim yavrumuza da dünyanın 100'den fazla ülkesinde dönemsel destekler sunmuşuz. 'Yetim Dayanışma Günleri' adını verdiğimiz, 2015 yılı mart, nisan ve mayıs döneminde 180 bin yetim yavrumuza 427 projeyle ulaşabilmişiz. Yine 5 yetimhane açılışı gerçekleştirilmiş. Halihazırda 2015 yılında temeli atılmış, 2016'da açılışını gerçekleştireceğimiz 9 yetimhane inşası var. Allah nasip ederse 2016 sonu itibarıyla 100 bin yetim yavrumuzu sürekli destek kapsamına almak istiyoruz. Bizler kendi yavrularımıza sahip çıkamadığımız müddetçe dünyanın farklı ülkelerinden misyoner örgütler gelecek ve bizim çocuklarımızı devşirecek, Hristiyanlaştıracaklar.

Yılmaz, özellikle Ortadoğu'da zor günler geçirildiğini aktararak, "Vakfımız, Suriye'yle ilgili 5 yıldır çalışıyor. Bu zamana kadar 700 milyon liranın üzerinde yardım çalışmasını İHH olarak sadece biz gerçekleştirdik. İHH'nın açtığı kamplarda 50 binden fazla Suriyeli kardeşimiz barınıyor ve bu kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Günlük olarak 700 binin üzerinde ekmek dağıtımı yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Murat Yılmaz, Suriyeli 300 bin yetim çocukla dönemsel ilgilenmeye çalıştıklarını, vazifelerini daha iyi şekilde yapacaklarını anlattı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...