Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrik hangi saatlerde ucuz

Düzenleyen: / Kaynak: SABAH
Elektrik hangi saatlerde ucuz

YAŞAM Haberleri  / SABAH

Elektrik tüketicilerine kullanılan saatlere göre farklı tarifeler uygulanıyor. Tüketiciler kullanım alışkanlıklarında yapacakları değişiklik ile faturalarını düşürebilir

Elektrik faturalarının kabarık gelmesinin ardından zam oranlarına yönelik tartışmalar sürüyor. Zam oranlarıyla ilgili kamuoyunda çok farklı rakamlar telaffuz ediliyor. Elektrik faturalarının farklı gelme sebebinin tek bir tarife uygulanmamasına dayanıyor. Yani günün farklı saatlerinde elektrik kilowat/saati farklı fiyatlandırılıyor. Elektriğin kilowat/saati tam olarak 0.3318 lira. Ancak saat saat bu durum farklılık gösteriyor.

İŞTE SAAT SAAT ELEKTRİK FİYATLARI:

* Sabah 06.00 ile akşam 17.00'ye kadar kullanılan elektrik kilowat/saatine 0.3318 kuruş değil, 0.3304 kuruş ödeniyor. 
* Akşam 17.00 ile 22.00 saatleri arasında ise kullandığınız elektrik şu şekilde fiyatlandırılıyor; elektriğin birim fiyatı 0.4960 kuruş. Bu durumda yüzde 50'nin üzerinde ödeme yapılmış oluyor.

* Akşam 22.00 ile sabah saat 06.00'ya kadar ise en ucuz tüketim zamanı. O saat dilimi içerisinde elektriğin birim fiyatı 0.2111 kuruşa kadar düşüyor. 

Tarifeler farklıysa ve herkesin kullanım alışkanlıkları da farklıysa her evde her 100 birimlik tüketimin fiyatı aynı çıkmayacaktır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...