Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Satmaya kıyamadığı antika eşyaları müzede sergiliyor

Düzenleyen:
Satmaya kıyamadığı antika eşyaları müzede sergiliyor

YAŞAM Haberleri

Gaziantep'te üç kuşaktır hurdacılık yapan Hanifi Özaslan, çeyrek asırda topladığı yaklaşık 8 bin eski eşyanın sergilendiği müze açtı.

Gaziantep'te, hurdacılık yaptığı dönemde temin ettiği antika eşyaları satmaya gönlü el vermeyen Hanifi Özaslan, yaklaşık 25 yılda topladığı tarihi eserlerle açtığı Dünya El Sanatları Müzesi ile kent turizmine katkı sunuyor.

Üç kuşaktır hurdacılık yapan 40 yaşındaki Hanifi Özaslan, babasıyla köy köy dolaşıp eski eşya alıp sattıkları çocukluk döneminde tarihi eserlere ilgi duymaya başladı.

Babasından devraldığı hurdacılık mesleğini devam ettiren Özaslan, bu süreçte temin ettiği eserleri satmak yerine onları evinin bir bölümünde biriktirdi.

Halen antika eşya satışı yapan bir iş yeri de olan Özaslan, geçen yıl tarihi Antep evini müzeye dönüştürdü. Özaslan, Dünya El Sanatları adını verdiği müzede, 8 bine yakın eseri sergiliyor.

Özaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasından devraldığı hurdacılık mesleğini devam ettirdiğini söyledi. Çocukluğundan bu yana antikaya karşı ilgi duyduğunu anlatan Özaslan, "Bu süreçte değerli eşyaları satmaya gönlüm razı gelmedi ve biriktirmeye başladım. Eski eşyaların kullanıldığı dönemlere ışık tutması bende merak oluşturdu. Araştırıp öğrendikçe değerli eşyaları satmak yerine biriktirmeyi tercih ettim" dedi.

Müzenin 3 katlı Antep evinden oluştuğunu, binanın altındaki mağaranın ise geçmişte hamam olarak kullanıldığını anlatan Özaslan, bir yıl gibi kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başardıklarının altını çizdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...