HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Soygunu övünerek anlatınca yakalandılar...

Düzenleyen: /
Soygunu övünerek anlatınca yakalandılar...
Adana, Hırsızlık, , Haber

YAŞAM Haberleri

Adana’da aynı marketi 10 gün arayla 2 kez soyduğu iddia edilen 24 yaşındaki Mustafa Bozucu, kuzeni 23 yaşındaki Hüseyin Bozucu ile 22 yaşındaki Şehmuz Değer, oturdukları mahallede hava atmak için yaptıkları işleri anlatınca yakalandı.

18 Ocak’ta merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Gülbahçesi Mahallesi’ndeki bir markete ellerinde bıçak, yüzleri atkıyla kapalı olarak gelen 2 kişi, marketteki görevlileri bıçakla tehdit ederek, para kasasını alıp kaçtı. Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan soygunla ilgili polis ekipleri çalışma yaparken, aynı market 10 gün sonra yine soyuldu. Bu kez markete silahla gelen yüzleri bereyle kapalı, ayak izi bırakmamak için ayakkabılarının üzerine kadın çorabı giymiş 2 kişi, kasadaki 5 bin lirayı tehditle aldı.

 
ÖVÜNEREK ÇEVRELERİNE ANLATTILAR
 
Aynı yöntem kullanılarak soyulan marketteki güvenlik kameralarını tekrar inceleyen polis, her iki olayı da aynı kişilerin yaptığını belirledi. Ancak kimliği belirlenemeyen şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı. Polis soyguncuları yakalamaya çalışırken, Gülbahçesi Mahallesi’nde Mustafa Bozucu, Hüseyin Bozucu ve Şehmuz Değer çevrelerine soygun yaptıklarını anlatarak, her zamankinden daha fazla para harcamaya başladı. Bunun üzerine 155 Polis İmdat hattını arayan bir kişi, 3 kişiyi ihbar etti. Şüphelileri takibe alan polis Mustafa Bozucu, kuzeni Hüseyin Bozucu ile Şehmuz Değer’i evlerinde yakaladı.
 
TUTUKLANDILAR
 
Gözaltına alınan şüphelilerden Mustafa Bozucu, "İlk olayı Şehmuz ile birlikte gerçekleştirdik. Güney Yıldızı Parkı’nda Alkol alıyorduk, Şehmuz parası kalmadığını söyledi. Eve gitti, bıçak alıp geldi. Bende de çakı vardı. Birlikte markete girdik, kasayı alıp çıktık. İkinci olayda ben yoktum. Şehmuz ile amcamın oğlu Hüseyin yapmış olabilir."
 
Her iki olayı da kendisinin planladığını söyleyen Şehmuz Değer ise paraya ihtiyacı olduğunu bu nedenle soygunu gerçekleştirdiğini söyledi. Market çalışanları tarafından teşhis edilen 3 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...