Mahsur kalan dağcı 6 saat sonra kurtarıldı

Mahsur kalan dağcı 6 saat sonra kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

İzmir’den tırmanış için geldiği Fethiye’de düşerek 1750 metrelik zirvede mahsur kalan dağcı, ekiplerin 6 saat süren karla mücadelesi sonucu kurtarıldı.

Olay, Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde bulunan 2184 metre yüksekliğindeki Çaldağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; İzmir Verçelik Dağcılık Kulübü üyesi 11 kişilik ekip, bugün sabah saatlerinde Çaldağı’na gelerek zirveye yürümeye başladı. Grup 1950 metredeki Kılçıklı mevkiine ulaştığında, ekipte yer alan Suat Özkan kar kramponlarıyla buzla kaplı bir kayaya basarak 10 metrelik uçurumdan düştü. Daha sonra yaklaşık 200 metre sürüklenen Özkan’a ilk olarak ekipte bulunan İzmirli dağcılık antrenörü Yakup Yazıcı ulaştı. Özkan’ın sağ kolunun tutmadığı ve bacağından yaralandığını fark eden Yazıcı, telefonla yardım istedi. 
UMKE, Likya Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Muğla AFAD birimlerinden oluşturulan 15 kişilik grup, arama kurtarma çalışmasına başladı. 40 santimetre kalınlığındaki karda zirveye tırmanan ekipler, 6 saatlik zorlu çalışma sonucu yaralı dağcı Suat Özkan ve antrenör Yakup Yazıcı’yı dağdan indirdi. Yaralı ağcı Özkan, UMKE aracıya Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 
Kendisini sağ salim hastaneye ulaştıran ekip üyelerine teşekkür eden Suat Özkan, “Zirveye kadar çıktık ama Kılçık mevkiine geldiğimizde kayalıklardan geçerken biraz burul vardı. Buza basınca ayayım kaydı ve düştüm. 200-250 metre sürüklendikten sonra durabildim. Kolumda ve bacağımda sıkıntı var” dedi. 
Kurtarma operasyonunu koordine eden UMKE Ekip Sorumlusu Mustafa Eren de, “İzmir’den dağa tırmanış için gelen dağcılardan birisi düşüp kolunu çıkarmış ve bacağında da biraz sıkıntı var. Fakat yanında eğitmen bir arkadaş olduğu için bize yerini bildirdi. Bizlerde dağcı arkadaşlarla birlikte tırmanarak yaralıyı kurtardık” diye konuştu. 
Bölgeyi tanıdığı için ekiplerin yaralıya ulaşmasında önemli rol oynayan Türkiye Dağcılık Federasyonu tırmanış antrenörü Murat Saim Seren ise, şöyle konuştu: “Kayalıklardan geçtik ve karda yoğun bir mücadele verdik. Zorlu bir çalışmadan sonra iki kişiye ulaştık. 1750 metredeki bazı yerlere istasyon kurarak, bazı yerlere de ekip üyeleri tarafından izlek yaparak kurtarma çalışması tamamladık. Bu sayede iki kişiyi sağ salim aşağıya indirdik” 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...