İki aylık ikizleriyle Rus bombardımanından kaçtı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İki aylık ikizleriyle Rus bombardımanından kaçtı

YAŞAM Haberleri  / AA

Halep'in Bab ilçesine yönelik hava saldırıları nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan Suriyeli Yüsra Hano, ikiz bebekleriyle zorlu yolculuğun ardından Türkiye sınırına yakın noktada kurulan çadıra yerleştirildi.

Rusya ve Esed güçlerinin saldırılarından kaçarak 2 aylık ikizleriyle bir günlük zorlu yolculuğun ardından Azez ilçesindeki güvenli bölgeye ulaşan Suriyeli anne, Türkiye'nin yardımlarıyla yaşama tutundu.

Suriye'de, başta rejime bağlı birlikler olmak üzere Rusya'nın havadan, terör örgütleri DAEŞ, PYD ve Hizbullah'ın karadan düzenlediği saldırılar nedeniyle Halep'in kuzeyinden kaçan onbinlerce sivilin Türkiye sınırına ilerleyişi devam ediyor.

Yaşadıkları yerleri terk eden Suriyelilerin bir bölümü Türkiye'nin karşısındaki Esselame Sınır Kapısı çevresinde bekliyor. Her şeylerini geride bırakan ve yollara düşen Suriyeliler, bombardımanın yanında bir de soğuk havayla mücadele ediyor.

Halep'e bağlı Bab ilçesinde yaşayan Suriyeli Yüsra Hano da Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırılardan 2 aylık ikizleri Muhammed ve Yusuf ile kaçan binlerce sivilden sadece birkaçı.

Rus bombardımanı altında zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye sınırına kadar ulaşan Hano ve ikizleri, hayatta kalmanın buruk sevincini yaşıyor. Soğuk havada dışarıda kalmak zorunda kalan Suriyeli anne ve ikizleri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Esselame Sınır Kapısı yakınına kurulan çadıra yerleştirildi.

'Rus bombardımanı perişan etti'

Hano, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus bombardımanının herkesi perişan ettiğini söyledi.

Saldırılardan en çok çocukların etkilendiğini anlatan Hano, "Suriye'de doktor ve sağlık çalışanı yok. Çok zor durumdayız. 2 aylık ikiz bebeklerimle kaçmak zorunda kaldım, eşim ise orada kaldı. Çadıra yerleştirildik ama ikizlerim geceleri soğuktan uyuyamıyor, Türkiye'nin gönderdiği yardımlarla hayatta kaldık. Yoksa burada perişan olacaktık" diye konuştu.

'Bize Türkiye'den başka kimse şefkat göstermiyor'

Yüsra Hano'nun annesi Fatma Hano da Bab'a düzenlenen hava saldırısı sebebiyle çocuklarını ve torunlarını alıp Türk sınırına geldiklerini kaydetti.

Hava saldırılarının bir an bile durmadığını dile getiren Fatma Hano, "Orada her gün uçaklar ölüm kusuyor. Bölgeye günde, yüzlerce diyebileceğimiz kadar hava saldırısı yapılıyor. Yerleşim yerleri harap oldu. Bize Türkiye'den başka kimse şefkat göstermiyor" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...