9 Şubat milat olsun

Düzenleyen:
9 Şubat milat olsun

YAŞAM Haberleri

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, sigara tiryakilerinin 9 Şubat’ta bu bağımlılıklarına son vermelerini istedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, sigaranın her gün ortalama 300, her yıl ise ortalama 100 bin kişinin ölmesine sebep olduğunu belirterek, sigara tiryakilerinin 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde bu bağımlılıklarına son vermelerini istedi. Türkiye’de milyarlarca liranın sigaraya ve bir o kadar paranın da sigaraya bağlı hastalıkların tedavisinde kullanıldığına dikkat çeken Aslanbaba, “Sigara ve tütün ürünleri kullanımı halk sağlığını tehdit eden en önemli sorunlardandır. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara sebep olduğu, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği bilinmektedir. Bu sebeple sigara terörünün durdurulması gerekiyor. İçinde 69 tanesi kanser yapıcı olmak üzere 4 binden fazla kimyasal madde bulunan sigarayı bırakmak, hayata yeniden dönmektir” dedi. 
Sağlık Bakanlığı’nın sigaraya karşı çok ciddi bir mücadele programı yürüttüğünü belirten Aslanbaba, “2008 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nce küresel tütün salgınıyla mücadele için önerilen ve ‘MPOWER’ olarak kodlanan tedbirler paketinin tamamını uygulayan ilk ülke Türkiye’dir. Buna rağmen, ülkemizde sigaradan hayatını kaybeden insanları örneklerle aktaracak olursak; her gün 1 uçak düşüyor ve 300 kişi ölüyor. Her yıl yüz bin nüfuslu bir şehrimize bir atom bombası atılıyor. Her gün içi dolu 6 otobüs uçuruma yuvarlanıyor, kimse sağ kalmıyor” diye konuştu. ADANA İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...