Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erken bahar geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erken bahar geliyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’nin sağanak yağışlı bir periyodun etkisi altına gireceğini, ay ortasında ise hava sıcaklıklarının erken baharı yaşatacağını söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’nin sağanak yağışlı bir periyodun etkisi altına gireceğini bildirdi.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli’den Muğla’ya kadarki batı şeridinde bugünden itibaren uzun süreli kuvvetli yağmur ve lodos görüleceğini belirtti.

Yağışların İstanbul ile Marmara’nın batısını da etkileyeceğini aktaran Şen, ay ortasında artması beklenen hava sıcaklıklarının erken baharı yaşatacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Şen, doğuda kar yağışının ay sonunda tekrar başlayacağına dikkati çekerek, "Şu an için batıdaki kış şartları bölgeyi erken terk etti. Mart ayında batıya kar tekrar gelir mi bilemiyoruz, takip edeceğiz. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yurt genelinde hava kirliliği devam edecek. Uzun süreli yağış alacak bölgelerde de olumsuzluklar yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...