HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Güneş enerjili bisikletiyle dünyayı geziyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Güneş enerjili bisikletiyle dünyayı geziyor
Dünya Turu, Güneş Enerjisi, Bisiklet, Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

İsviçreli David Brandenberger (46), güneş enerjili bisikletiyle çıktığı dünya turunun Türkiye durağında Manisa'nın Turgutlu ilçesinde mola verdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Brandenberger, dünyayı çevreye zarar vermeden dolaşmak amacıyla üstü güneş panelleriyle kaplı 4 metrelik römork dizayn ederek 3 tekerlekli bisikletine bağladığını anlattı.

Böylece fotoğraf ekipmanları ve gitarının da aralarında bulunduğu eşyalarını rahatlıkla taşıyabildiğini dile getiren Brandenberger, geçen yıl temmuz ayında başladığı, öncelikle tarihi İpek Yolu rotasını takip ederek Çin'e ulaşmayı hedeflediği dünya turunun 10 yıl sürmesini öngördüğünü söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık 8 bin kilometrelik yol katettiğini bildiren Brandenberger, römorkuyla uzunluğu 5 metreyi geçen bisikletini güvenli bir yere park etmenin yolculuğu sırasındaki en önemli sorun olduğunu belirtti. Brandenberger, "Asıl işim gözlükçülük ancak dünyayı dolaşma fikri, beni çok mutlu ediyor" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...