Ardahanlılar dertli, “Soğuk tazminatı” istiyorlar

Düzenleyen:
Ardahanlılar dertli, “Soğuk  tazminatı” istiyorlar

YAŞAM Haberleri

Ardahan’a 42 kilometre uzaklıkta, denizden 2 bin 30 metre yükseklikte olan Göle İlçesi’nde kışlar uzun, çok sert ve soğuk geçiyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü Göle’de yaşayan 7 bin 359’u ilçe merkezi olmak üzere yaklaşık 30 bin kişinin büyük bölümü, hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Aşırı soğuklar sebebiyle şebeke sularının donduğu, taşıtların ise çalışmadığı Göle’de oturanlar soğuk hava sebebiyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Sosyal aktivitelerinin olmadığını belirten ilçe sakinleri şunları söyledi: “Kış geldi mi, Göle’de hayat duruyor. Mağdur durumdayız. Devletimizin bizlere ‘Soğuk tazminatı’ vermesi, destek olması lazım. Çünkü hem yakacak hem de giyecek masrafımız çok fazla. Kaloriferler, sobalar kış boyunca hiç sönmüyor. Doğu, cazip hale getirilmezse insan göçünü kimse durduramaz.” ARDAHAN 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...