'Mezarlıklarda kuş uçurtmuyoruz'

Düzenleyen:
'Mezarlıklarda kuş uçurtmuyoruz'

YAŞAM Haberleri

Adem Avcı, “İstanbul’un mezarlıklarını fuhuş ve zehir yuvası olmaktan kurtardık. Artık buralar, hapishaneler kadar güvenlikli” dedi.

Alev Hamitoğulları İSTANBUL İHA - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Adem Avcı, kent genelinde bulunan 555 mezarlıktaki doluluk oranının yüzde 99 olduğunu açıkladı,“Vahamete kapılmayın” diye uyardı. Avcı,“700 güvenlik görevlisiyle İstanbul’un mezarlıklarını hapishaneler kadar güvenlikli hale dönüştürdük. Geçmişte mezarlıklar, fuhuştan uyuşturucu satışına kadar bir sürü kanunsuzluk ve kuralsızlığın yapıldığı yerlerdi. Ayrıca mezarlıkların illegal yollarla satıldığına şahit olduk. Bunu bazı mezar yapım ustaları yapıyordu. Mezar taşı ustalarımız mezar sahipleri gelmiyorsa mezarın taşını değiştirip sahipsiz hale getirerek pazarlıyorlardı. Tabi bu geçmişte oluyordu. Allaha şükür biz hepsini kapattık. Hapishaneler kadar güvenlikli ve eviniz kadar emin. Artık mezarlıklar mezbelelik değil. Mezarlıklar artık gezinti yapılabilecek, yürüyüşlerin yapılabileceği, ziyaret edilecek güvenli alanlar haline geldi” şeklinde konuştu. Kamuoyunda Kimsesizler Mezarlığı olarak bilinen sahipleri ya da yakınları olmayan cenazeler için Kilyos Mezarlığı’nda ayrı bir bölüm oluşturduklarını ifade eden Avcı, “Kilyos’ta mezarlığın bir kısımını bu tür cenazeler için ayırdık. Bu mezarlıkta da 800 adet boş lahit yaptık ve definlerimizi gerçekleştiriyoruz. Zaman içerisinde vatandaşlarımız kayıplarını arayarak adli tıp kanalı ile cenazelererine ulaşabiliyorlar ve gelip cenazelerini nakil ediyorlar” dedi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...