Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

42 yıl sonra tekrar cezaevine girdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
42 yıl sonra tekrar cezaevine girdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana’da 1972 yılında eniştesini öldürmek suçundan cezaevine giren ancak 1974 yılında aftan yararlanarak serbest kalan şahıs, 42 yıl sonra bu kez de kiracısını öldürmek suçundan cezaevine girdi.

Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi’nde 13 Şubat Cumartesi günü meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce toplu taşıma şoförlüğü yapan 5’i erkek 6 çocuk babası 38 yaşındaki Akif Tosun, Sarıçam Mahallesi’nde Orhan E.’nin (70) evini kiraladı. Alkol kullanan Tosun, ev sahibi ile bu nedenle tartışmaya başladı. Dün gece alkol alıp eve gelen Tosun, ev sahibinin otomobilini tekmeleyip bağırmaya başladı. Ev sahibinin sesler üzerine dışarı çıkması üzerine de otomobilin camını taşla kırdı. Tosun’un yanına giden ev sahibi, "Yapma ne yapıyorsun, neden zarar veriyorsun aracıma?" dedi. Tosun, bu kez de taşı ev sahibine doğru atmak istedi. Ev sahibi, bu sırada belindeki tabancasını çıkartıp Tosun’a kurşun yağdırdı. 10 merminin isabet etmesi sonucu kanlar içinde yerde kalan Tosun kaldırıldığı hastanede ölürken, ev sahibi de gözaltına alındı. Tosun’un cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından da yakınları tarafından alınarak toprağa verildi.

44 YIL ÖNCE ENİŞTESİNİ ÖLDÜRMÜŞ
Emniyette ifadesi alınan katil zanlısı Orhan E.’nin ise 1972 yılında kayınbabasının kız kardeşinin kocasıyla tartışıp tabancayla öldürdüğü ortaya çıktı. Ancak Orhan E.’nin cezaevine girdikten sonra 1974 yılında aftan yararlanarak cezaevinde 2 yıl yatıp serbest kaldığı öğrenildi.

İfadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimi’ne getirilen zanlı Orhan E., kiracısının aracının camını kırdığını, yanına gidince de taşı kendisine atmak istediğini söyleyerek, "Ben kendimi korumak için tabancama sarılıp ateş ettim. Böyle olmasını istemezdim. Ben tam rahat edeceğim zaman cezaevine gireceğim, pişmanım. Daha önce de 1972 yılında eniştemi tartıştığımız için öldürmüştüm" dedi.

Zanlı, daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Orhan E, tutuklanarak 42 yıl aradan sonra yeniden cezaevine girdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...