Uyuşturucu bağımlısı 4 saatlik çabanın ardından Meriç’ten çıkarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Uyuşturucu bağımlısı 4 saatlik çabanın ardından Meriç’ten çıkarıldı

YAŞAM Haberleri  / DHA

EDİRNE’de tarihi Meriç Köprüsü’nün seyir kulesinden düşen 35 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı İlkay Tezgider, afad ve polis ekiplerinin 4 saatlik ikna çabalarına rağmen bulunduğu nehirden çıkmak istemedi.

Kurtarma çabalarının sonuç vermemesi üzerine Tezgider’in bulunduğu köprü ayağına zodyak botla giden polis ekipleri zor kullandığı genci etkisiz hale getirdi. Yaralı olarak sedye ile kıyıya çıkarılan evli ve 1 çocuk babası İlkay Tezgider ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kent merkezini Karaağaç Mahallesi’nde bağlayan ikinci köprü olan Meriç’in seyir kulesinden birinin düştüğünü görenler polis ekiplerine haber verdi. Köprü üzerine gelen polis ve itfaiye ekipleri nehir debisinin düşük olması nedeniyle beline kadar suyun içinde olan İlkay Tezgider’i kurtarmak için bir itfaiye eri ip ile aşağıya indi. Ancak uyuşturucu bağımlısı olan Tezgider yukarı çıkmamak için direndi. Polis ve AFAD ekiplerinin ikna çabaları yaklaşık 4 saat boyunca sonuç vermedi.
Uyuşturucu bağımlısı 4 saatlik çabanın ardından Meriç’ten çıkarıldı
KÖPRÜ AYAĞINDA YALNIZ KALDI

Akrabalarının ve eşinin köprüye gelmesini isteyen Tezgider, tüm çabalara rağmen iple çekildiği köprü ayağından yukarı çıkarılamadı. İtfaiye eri, zodyak botla giden AFAD ekiplerince alındı. Yalnız kalan Tezgider polis ekiplerinin ikna çabalarına rağmen ısrarla yakınları ve eşinin gelmesini istedi. Zaman zaman çevreye bağırarak konuşan genç adamı ikna edemeyen polis ekipleri bu kez adeta operasyon düzenledi.
Uyuşturucu bağımlısı 4 saatlik çabanın ardından Meriç’ten çıkarıldı

POLİS GÜÇ KULLANDI
AFAD ekiplerine ait zodyak botla İlkay Tezgider’in bulunduğu köprü ayağına giden polis, genç adamı yakalayıp ellerine kelepçe takıp, ayaklarını da iple bağladı. Yaklaşık 4 saatin sonunda güç kullanarak etkisiz hale getirilen Tezgider yine botla kıyıya getirdi. Uyuşturucu etkisinde olduğu belirlenen ve yaralı olduğu görülen Tezgider ilk müdahalesinin ardından ambulansla Edirne Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...