Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 kardeşi ayıran 71 yaşındaki sürücü tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
2 kardeşi ayıran 71 yaşındaki sürücü tutuklandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'nın Mudanya ilçesinde geçen yıl temmuz ayında güvenlik şeridinde arızalanan motorlarını tamir eden iki kardeşe çarparak Melih Aydemir'in (11) ölümüne, Semi Aydemir'in (19) de yaralanmasına sebep olan sürücü M.S. hakim karşısına çıktı. Mobese kameralarındaki kaza görüntülerini izleyen mahkeme heyeti, 71 yaşındaki sürücünün tutuklanmasına karar verdi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirli ölüme sebebiyet vermek' suçundan hakkında 3 ile 15 yıl kadar hapis talebiyle dava açılan 71 yaşındaki sürücü M. S'nin yargılanmasına başlandı. Kazadan sonra serbest bırakılan sanık bastonla geldiği mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Duruşmaya olay günü hayatını kaybeden Melih Aydemir'in annesi, kardeşi ve babasının çok sayıda motorcu arkadaşı katıldı. Duruşma sonrası anne Sevcan Aydın, adaletin yerini bulduğunu belirterek, göz yaşlarına hakim olamadı. 

Olay günü Mudanya'dan Bursa'ya geldiğini belirten sanık M.S, 'Yanımda kimse yoktu. Seyir halindeyken nasıl olduğunu anlamadım. Aniden motosiklet önüme çıktı. Ben orta şeritte seyir halinde iken motosiklete çarpmaya engel olamadım. Motosiklet güvenlik şeridinde değildi. Ben böyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Hareket halindeydi. Benim aracımın önüne geçti. Bu olaydan dolayı üzgünüm' dedi. 

Olay günü motoru kullanan Semi Aydemir, 'Olay günü motosikleti ben kullanıyordum. Kardeşim de arkamdaydı. Rampaya çıktığımız esnada motosiklet arıza yaptı. Ben de güvenlik şeridine çektim. Kardeşimle beraber arızasını gidermeye çalıştık. O ara anneme telefon açtım. Daha sonra ne olduğunu anlamadım. Gözümü açtığımda ambulanstaydım. Biz güvenlik şeridinde iken kaza meydana geldi. Motor hareket halinde değildi' diye konuştu. 

Mahkeme heyeti kaza yerinde keşif kararı verirken, kazada asli kusurlu bulunan sürücü M.S.'nin tutuklanmasına hükmetti. Yaşlı sürücü tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Duruşma sonrası adliye önünde açıklamada bulunan Türkiye eski pist şampiyonu acılı baba Yılmaz Aydemir, 'Benim 2 oğlum vardı, her ikisi de motosiklet sevdalısıydı. En büyük keyfi abisinin kullandığı motosikletin arkasında yolculuk yapmaktı. Ben de motosiklet Türkiye pist şampiyonuyum. Aynı zamanda motor işiyle uğraşıyorum. Haliyle babadan oğula geçen bir sevgi oldu. Ben çocuklarımın hiçbir zaman motosiklete binmesini engellemedim. Ama biz motosiklete biniyorsak ölmek için binmiyoruz. Ehliyet yasasının bir an önce gözden geçirilip düzenlenmesini istiyoruz. Çocuklarım emniyet şeridinde park halindeyken frene basmadan yaklaşık 100 kilometre hızla sanki kasten çarpıyor' dedi.
2 kardeşi ayıran 71 yaşındaki sürücü tutuklandı
Acılı anne Sevcan Aydın, 'Oğlum 11 yaşındaydı, bu sene altıncı sınıfa gidecekti. Çok başarılı, çok merhametli, çok başka bir çocuktu. Önüme fırladılar, duramadım, diyerek suçu çocuklarıma atmaya çalıştı. Ancak hakimin MOBESE görüntülerini istemesiyle gerçek ortaya çıktı. Artık Türkiye'de adalet olduğuna inanmaya başladım. Yavrumun kanı yerde kalmayacak, huzurlu uyuyacak' diye konuştu.

Avukat Cem Şeflek, 'Araç sürücüsünün çok sayıda ilaç kullandığını, sağlık durumunun iyi olmadığını ve otomobil kullanmasının mahzurlu olduğunu tespit ettik. Ancak bu mahkeme sürecine kadar sürücünün yaşı gereğiyle tutuklanması talep edilmedi. Bugün mahkeme heyeti ile izlenen görüntülerde sanığın 11 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olduğu görüldü. Tutuklanmasına karar verildi. Giden tabii geri gelmiyor, ancak bu karar aileye teselli oldu' diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...