Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son yılların en sıcak şubatı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Son yılların en sıcak şubatı

YAŞAM Haberleri  / AA

Yurt genelinde şubat ortalamalarına göre son yılların en sıcak günleri yaşanırken, hava sıcaklığı birçok ilde 20 dereceyi aştı.

Kış mevsiminde yazdan kalma bir gün geçiren İstanbul'da hava sıcaklığı 20 dereceyi aştı. Öğle saatlerinde bazı vatandaşların sıcaktan bunaldığı görüldü. Güneşin sıcak yüzünü göstermesini fırsat bilen vatandaşlar deniz kenarı ve parklara akın etti.

En yüksek sıcaklık Sakarya'da

Saat 14.20 itibarıyla Türkiye'de en yüksek sıcaklık, Sakarya'da ölçülürken bu ili Adana ve Kocaeli 27 dereceyle takip etti.

Yetkililer, Sakarya'da şubat ayında en son 1958'de 27,1 derece ölçülen sıcaklık değerinin 58 yıl sonra ilk kez bu rakamı geçerek 27,8 dereceye ulaştığını bildirdi. Sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Sapanca Gölü sahiline akın etti.

İzmir'de termometreler 26.9'u gösterdi

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir'de 1953 yılı şubat ayında ölçülen en yüksek hava sıcaklığı olan 23.9 derecenin yıllar sonra ilk kez aşıldığını ve termometrelerin bugün 26.9'u gösterdiğini açıkladı.

İzmir'de kentin önemli merkezleri "baharı aratmayan günün" keyfini çıkarmak isteyenlerle doldu.

Hava ve deniz sıcaklığının yükselmesini fırsat bilenler ise Konak Meydanından denize girerek serinlemek istedi.

Marmara'da 78 yılın en sıcak değeri ölçüldü

Marmara Bölgesi ve İstanbul'un bazı yerlerinde şubat ayları içindeki en yüksek sıcaklık değerlerinin ölçüldüğü bildirildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, özellikle İstanbul'da şubat ayları için geçerli sıcaklık rekorlarının ölçüldüğünü aktararak, "Dün Kartal'da 23,4 dereceyle şubat ayına ait son 66 yılın en yüksek sıcaklık değeri ölçüldü. Bugün de Şile'de 27,6 dereceyle son 78, Sarıyer'de ise 24,8 dereceyle şubat ayına ait son 67 yılın en yüksek sıcaklık değeri ölçülmüştür. Bu değerler, şubat ayında şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık değerleridir" diye konuştu. 

Marmara Bölgesi'nin diğer illerinde de sıcaklık rekorlarının kırıldığını belirten Güler, "Sakarya'da 28,0 dereceyle son 58 yılın, Kocaeli’de 26,6 dereceyle son 16 yılın, Kırklareli’de 21,6 dereceyle son 26 yılın en yüksek sıcaklık değerleri ölçülmüştür" dedi. 

Hava sıcaklıklarının cumadan itibaren yağışla biraz azalarak, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmeye devam etmesinin beklendiğini anlatan Güler, "Kentte yarın hava az bulutlu ve açık, en az 13, en yüksek 20; perşembe parçalı bulutlu, en düşük 11, en yüksek 15; cuma da hafif sağanak yağışlı, en düşük 9, en yüksek 14 derece sıcaklık olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...