Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telefon dolandırıcısı yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Telefon dolandırıcısı yakalandı

YAŞAM Haberleri  / DHA

ELAZIĞ'da kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan ve 11 yaşındaki bir çocuğu telefonla arayıp, doktor olan babasının kimliğiyle soygun yapıldığını ve kendisinin babasını kurtaracağını söyleyerek evdeki para ve altınları getirmesini istediği iddiasıyla Hüseyin Taş, polis tarafından yakalandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri telefonla kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtıp, telefonla aradığı vatandaşları dolandıran Hüseyin Taş'ı suçüstü yakaladı. Hüseyin Taş, Elazığ'da H.Ç., adlı bir kadını telefonla ayarak, Cumhuriyet Savcısı olduğunu belirterek, götürdüğü bir kuyumcuya 2 Cumhuriyet altına aldırdı. Kadın, dolandırıldığını anlaması üzerine Hüseyin Taş'tan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, Taş'ın kimliğini belirterek, takibe aldı.
Hüseyin Taş, kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak telefonla 11 yaşındaki A.E.B.'yi arayarak doktor olan babasının kimliği ile kuyumcu soygunu yapıldığını ve kendisinin de babasını bu olaydan kurtaracağını söyleyerek, evde bulunan para ve altınları bir markete getirmesini istedi. Bu durumu belirleyen polis, market görevlisi kılığına girerek önlem alarak beklemeye başladı. Evindeki altın ve paralarla markete gelen çocuk, bunları dolandırıcı Hüseyin Taş'a verdi. Altın ve paraları alan Taş, markette bulunan polisler tarafından suçüstü yakalandı. Taş'ın üzerinden çocuğun getirdiği 10 bin lira ile 5 bin lira değerinde altınlar çıktı.
Gözaltına alınan Taş, emniyetteki soruşturmasının ardından sevk edildiği mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...