Sevginin kimyası açıklandı, aşkın ömrü 2,5 yıl69+

Düzenleyen:
Sevginin kimyası açıklandı, aşkın ömrü 2,5 yıl69+

YAŞAM Haberleri

İnsanların 1.5 saniyede aşka kapıldıklarını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yücesoy, "Aşkın ömrü, hem hormon ölçümleri hem beyin görüntülemeleriyle 2.5 yıl. Daha sonra hormonlar düşmeye başlıyor" uyarısında bulundu.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakülte-si Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, "Aşkın ömrü, hem hormon ölçümleri hem beyin görüntülemeleriyle 2.5 yıl olarak belirleniyor. 2.5 yıl sonra hormonlar düşmeye başlıyor" dedi. Aşkın görsel bir şeyle başladığını belirten Yücesoy, “Beyin, o an bir fotoğraf çekiyor. Bu fotoğraf çekildikten sonra aşka düşme ya da kalp çarpıntısı başlıyor. Bu durum, toplamda 1,5 saniye sürüyor. Bundan sonra bütün iş beyinde dönüyor. Âşık olunca beyinde tam 12 merkez birden çalışıyor. Bu geçici bir delilik çünkü o hummalı faaliyeti göstermeye başlayan merkezlerin birçoğu aslında obsesif-kompulsif hastalarda da çalışıyor” dedi. Burada bir takıntı başladığını, akıl tutulması yaşandığını, psikiyatrik bir problem, bir delilik hali ortaya çıktığını dile getiren Yücesoy, "Hormonlar düştükçe yüksek kortikal merkezler harekete geçiyor, yani uyanıyoruz, gözümüz açılıyor. Uyandığınız zaman onu karşınızda gördüğünüzde, mantıklı düşünen yüksek kortikal merkezin kumandasında da dengeli bir ilişki yürütebiliyorsanız, mantığınız devredeyken de keyif alabiliyorsanız eğer, o ilişki ömür boyu sürüyor. Eğer o eski sarhoşluk halini özlüyor, yüksek kortikal merkez devre dışıyken yaşadığınız keyfi arıyorsanız, o ilişkinin ömrü 2,5 yıl sürüyor ve siz de sonra yeni aşklar arıyorsunuz" diye konuştu. İSTANBUL AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...