Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit Astsubay Tazegül ile Üsteğmen Demir son yolculuklarına uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehit Astsubay Tazegül ile Üsteğmen Demir son yolculuklarına uğurlandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Tazegül ile Piyade Üsteğmen Demir için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül (24) ile Piyade Üsteğmen Enes Demir (27) için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Şehit Tazegül ve Demir'in Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) alınan Türk bayrağına sarılı naaşları, askeri cenaze aracıyla Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Cenaze aracıyla cami avlusuna gelen şehit Demir'in babası Zekeriya Demir'in, "Ben şehit babasıyım. Sarı saçlım, sarı sakallım, yiğidim benim" sözleri üzerine avludakiler gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Tazegül'ün babası Yener, annesi Nilüfer ve kız kardeşi Zeynep Tazegül ile şehit Demir'in babası Zekeriya, annesi Meliha ve kardeşi Ahmet Demir cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti.

Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazın ardından iki şehidin babasının ellerinden tutan Başbakan Davutoğlu, tören bitene kadar ellerini bırakmadı.

Askeri cenaze aracına alınan şehitlerin naaşları toprağa verilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığı'na götürüldü.

Şehit Demir bir ay önce gazilik beratını reddetmiş

Piyade Üsteğmen Demir'in bir ay önce Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyonlarda yüzünden yaralandığı ancak gazilik beratını kabul etmeyerek görevine devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan törene, şehit Demir'in evlilik hazırlığı yaptığı Hollanda vatandaşı kız arkadaşı Eliana da katıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...