Kuzey Ege'de gizli bir cennet: Yeşilyurt

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kuzey Ege'de gizli bir cennet: Yeşilyurt

YAŞAM Haberleri  / AA

Kaz Dağları'nın eteğinde kurulu Yeşilyurt köyü, bozulmamış doğası ve eski taş evleriyle büyük şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktası haline geldi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi sınırları içerisinde bulunan köy, başta İstanbul ve İzmir'de yaşayanlar olmak üzere, büyük şehirlerin stresinden günübirlik kaçmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Mitolojiye göre, dünyanın ilk güzellik yarışması, köyün de bulunduğu bu dağda yapıldı ve yarışmada Kral Priamos'un oğlu Paris, Helen, Athena ve Afrodit arasından güzelliğin ve sevginin simgesi Afrodit'i kraliçe olarak seçti. Yüzyıllardır yaşamın sürdüğü, Likyalılar, Persler ve Romalılara zaman zaman yurt olan bölge, antik İyonya'nın önemli geçiş noktalarından birisini oluşturdu.

1970 yılında Yeşilyurt ismini alan 200 haneli köy, eski taş evleri ve güzel doğası ile özellikle büyük şehirlerde yaşayanların ilgisini çekiyor.

"Yeşilyurt bizim en önemli turizm destinasyonlarımızdan biri"

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin sessiz ve sakin ortamıyla büyük şehirlerin stresinden kurtulmak isteyenler için adeta bir cennet olduğunu söyledi.

Yeşilyurt'un Kaz Dağları'nın eteklerinde yer alan küçük ve şirin bir köy olduğunu anlatan Dokuz, şöyle konuştu:

"Büyükşehirlerde gerek iş hayatı gerekse normal yaşamdaki stresten insanlar artık çok sıkıldı, nefes alamaz hale geldiler. Bu anlamda da Yeşilyurt gizli bir cennet, apayrı bir güzellik."

"Taş yapılar ilgiyi daha da artırıyor"

Köy muhtarı Suat Can ise İstanbul ve İzmir'de yaşayanlar başta olmak üzere şehir stresinden uzaklaşmak ve dinlenmek isteyenlerin son yıllarda Yeşilyurt'u tercih ettiğini dile getirdi.

Yeşilyurt'a ilginin artmasıyla eski taş yapıların mimari görünümlerine uygun olarak restore edilip otel, pansiyon, restoran haline getirilerek ziyaretçilerin hizmetine sunulduğunu anlatan Can, Gelibolu Yarımadası ile antik kentler Truva ve Assos'u gezmeye gelenlerin daha sonra köylerine de uğradığını belirtti.

Can, ayrıca son yıllarda bazı dizi, sinema ve reklam filmlerinin kimi sahnelerinin Yeşilyurt'ta çekildiğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...