Diyarbakır karıştı, polis bu anonsu geçiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır karıştı, polis bu anonsu geçiyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'da bölgedeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti olaylar çıktı. Polis "Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsu geçti.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için yolları kapatmak isteyen göstericilere, polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Polis, olayların yaşandığı bölgede sivil vatandaşlara, "Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsları yaptı. Diyarbakır'da merkez sur İlçesi'nin 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi. Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatmak istedi. Cadde üzerine barikatlar kurmak isteyen gruba polis, gaz bombası ve TOMA'lardan basınçlı suyla müdahale etti. Yaşanan olaylar nedeniyle kentin en önemli caddesi üzerinde bulunan esnaf kepenklerini kapatırken, alışveriş için bulunan vatandaşlar da caddeden ayrıldı.
 
'SİVİLLER TERK ETSİN' ANONSU
Polis ekipleri cadde üzerinde bulunan sivil vatandaşlara yönelik, "Güvenliğiniz açısından siviller burayı terk etsin" anonsları yaparak uyarıda bulundu. Olaylar sırasında ara sokaklara kaçan göstericiler polislere taşlı saldırıda bulundu. Bir süre devam eden olaylarda göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis, cadde üzerinde ve çevresinde aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürdü. Yaklaşık 1 saat süren olayların ardından cadde üzerindeki esnaf temizlik yaparak yeniden işyerlerini açtı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...