Mahkemelerden taşan ‘özel hayat’ komedileri

Düzenleyen:
Mahkemelerden taşan ‘özel hayat’ komedileri

YAŞAM Haberleri

Çiftler, sosyal paylaşım siteleri üzerinden aldatan eşlerini yakalamak için akla hayale gelmedik teknolojik metodlar uyguluyor. Sonuç ise ya cinayet ya da yıkılan yuvalar oluyor...

Haber Merkezi İSTANBUL

Modern hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alan sosyal paylaşım siteleri neredeyse yuvaların yıkılmasına sebep platform haline geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, sosyal medya yüzünden çıkan boşanma davalarıyla dolu. Çiftler, aldatan eşlerini yakalamak için akla hayale gelmedik teknolojik metodlar uyguluyor. Casus programları, ses kayıt cihazları, hangi telefonun kiminle konuştuğunu ortaya seren android uygulamaları bunlar arasında. Hayat arkadaşına ihanet edenler de yakalanmamak için ilginç tedbirler geliştiriyor. Yurt dışında olduğu izlenimi vermek için telefonu İngilizce çağrı merkezine yönlendirenler, gittiği yerlerde önceden fotoğraf çekip orada olduğunu göstermeye çalışanlar, arkadaşının uçak biletindeki mührün fotoğrafını çekip yurt dışına çıktığı yalanını ortaya atanlar... Her türlü düzenbazlığa rağmen yakalananların acı hikâyesi mahkemede bitiyor. İşte yaşanmış aldatma davalarından bazıları:
DAYAKTAN DAHA KUSURLU
Kocaeli’de 5 yıllık evli İ.Y. kızlık soyadıyla Facebook’ta hesap açtı ve başka bir telefonu kullanarak siteye girmeye başladı. Kadının eşine karşı tutum ve davranışları da değişti. Eşinin kendisini aldattığından şüphelenen kocası V.Y. karısının sitede başka bir erkekle samimi pozlarını gördü. Hemen boşanma davası açtı. “Manevi çöküntüye girdim” diyerek eşinden 50 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminat talep etti. Kadın ise eşinin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek, bu talebin reddine karar verilmesini istedi. Kocaeli 2. Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına, davacı koca yararına 10 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Böylece, Facebook’a yüklenen uygunsuz fotoğraflar, dayaktan daha ağır kusur sayıldı.
YAKALADI SUÇLU OLDU
İstanbul’da yaşayan A.T ve kocası R.T. 19 yıllık evliydi. Üç çocukları vardı. Kocası eşini aldatmaya başladı. Ancak karısının sadece şüpheleri vardı. Emin olmak için kocasının telefonuna casus programı yükledi. Bu sayede adama gelen bütün mesajlar kadının mail adresine düştü. Artık aldatıldığından emindi. Soluğu mahkemede aldı. Hakime, gelen fotoğraf ve mesajları delil gösterdi. 2 bin lira nafaka, 100 bin lira maddi manevi tazminat istedi. Kocası telefonuna izinsiz program yükleyip bilgilerini aldığı iddiasıyla eşine “haberleşmenin gizliliği ihlali” suçundan dava açtı. Eğer, hakim adamı haklı bulursa kadın aldatıldığı yetmiyormuş gibi bir de 6 yıl hapis yatacak.
SES KAYITLARI ELE VERDİ
İki yıl önce 40 yaşındaki G.K.Y., 15 yıllık eşi S.P.Y.’nin (36) kendisini aldattığından şüphelendi. Gözlük kabı içine sakladığı ses kayıt cihazını yatak odasına yerleştirdi. İhaneti kısa sürede belgeledi ve boşanma davası açtı. Aldatan eşi altta kalmadı ve “Beni dinledi” diyerek şikâyetçi oldu. Adam hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 
PARAYI BULUNCA
Ankara’da Fadime B, 1993 yılında evlendiği eşi Hamdi B.’nin Facebook’ta başka kadınlarla uygunsuz konuşmalarını buldu. Ardından 50 bin TL maddi ve manevi tazminat ve boşanma davası açtı. Mahkemeye, “Beni dövdü. Geliri arttıkça bizi ihmal etti. Eskort sitelere üye oldu” diyerek eşi ve çocukları için 2 bin 500’er lira tazminat talep etti. Mahkeme kadına 600 lira nafaka ve 10 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Kocası temyize götürdü. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, “Kadına verilen tazminat azdır” diyerek kararı bozdu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...