Çanakkale'de 52 Afgan yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çanakkale'de 52 Afgan yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

​Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, Bölge Trafik Ekiplerinin yaptıkları yol uygulamalarında 2 minibüs içerisinde toplam 52 Afganistan uyruklu şahıs, 37 can yeleği ile birlikte yakalandı.

Ayvacık Bölge Trafik İstasyon Amirliği görevlileri, yaptıkları uygulama esnasında durdurdukları M.Ç. ve Ö.U.’nun kullandığı İstanbul plakalı 2 aracın içerisinde Afganistan uyruklu şahısların olduğunu görünce, şahısları muhafaza altına alıp polis merkezi ekibine teslim etti. Yapılan incelemede araçların birisinde 25 kişi ve 19 adet can yeleğinin olduğu, diğer araçta ise 27 kişi ve 18 Adet can yeleği bulunduğu tespit edildi. Afganistan uyruklu göçmen şahıslar, verdikleri ifadelerinde, İran’da kaçakçı bir şahsa Yunanistan’a geçirmesi karşılığında para verdiklerini, İran’dan kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaparak kara yoluyla İstanbul’a gittiklerini, ardından da Ayvacık’a getirildiklerini anlattılar. Göçmenlerin, minibüs şoförlerine para vermediklerini beyan etmesinin ardından, gözaltına alınan iki sürücü ifadeleri alınarak serbest bırakıldı. Kaçak göçmenlerle ilgili işlem başlatıldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...