Mehmet Kırkıncı son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mehmet Kırkıncı son yolculuğuna uğurlandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde iki gün önce hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı'nın cenazesi toprağa verildi.

Tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde iki gün önce hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Erzurum'daki Narmanlı Camisi'nde, gerçekleştirilen cenaze töreni öncesi, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cami etrafındaki ana cadde ve sokakları trafiğe kapatarak, geniş güvenlik önlemi aldı.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selami Altınok, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı Valisi Musa Işın, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Erzurum milletvekilleri Orhan Deligöz, Mustafa Ilıcalı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram, Mehmet Fırıncı ve Ali Sert ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze namazı öncesi cemaate hitaben konuşan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü aynı zamanda Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, 88 yaşında yaşamını yitiren Kırkıncı'nın hayatı boyunca yüzlerce profesör yetiştirdiğini söyledi.

Kırkıncı'nın, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi olduğunu ve yaşamını talebe yetiştirerek, vatana, millete ve dine hizmet ederek geçirdiğini ifade eden Akgündüz, hayatından hatıralar anlattı.

Ardından cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırkıncı için cemaatten şahitlik ve helallik istedi.

Namazın ardından Mehmet Kırkıncı'nın cenazesi, Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mehmet Kırkıncı

Erzurum merkeze bağlı Gülüce köyünde 1928 yılında dünyaya gelen Mehmet Kırkıncı, uzun yıllar dini alanda eğitim gördü.

Isparta'da 1955 yılında Bediüzzaman Said-i Nursi ile tanışarak onun talebesi olan Kırkıncı, daha sonra Erzurum'da Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi

Nur cemaatinin önde gelenlerinden olan Kırkıncı'yı, Erzurum programları sırasında geçen yıl ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekim ayında da Başbakan Ahmet Davutoğlu ziyaret etmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...