182 ülkede Türkçe okuma yarışı

Düzenleyen:
182 ülkede Türkçe okuma yarışı

YAŞAM Haberleri

“Türkiye Bursları” için binlerce öğrenci yarışacak. Başvurular bugün başlayacak, 31 Mart’a kadar devam edecek.

Sinem Erciyas ANKARA - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bünyesinde 2012’den itibaren verilmeye başlayan “Türkiye Bursları Projesi”nde yeni kayıt dönemi başlıyor. Önümüzdeki dönemde verilecek burslar için başvurular 28 Şubat-31 Mart tarihleri arasında yapılacak. 2014’te 152 ülkeden 82 bin olan başvuru sayısı, 2015-2016 eğitim döneminde 182 ülkeden 155 bin öğrenciye çıktı. Tercih edilen 95 bin adaydan mülakatlar sonucu seçilen 5 bin kişi burslardan faydalandı. En çok başvuru Orta Doğu ve Balkan ülkelerinden geldi. İspanya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerin yanı sıra ABD ve Kanada’dan yapılan başvurularda da artış olduğu gözlendi. Geçen yıl Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden bile bur isteyen çıktı. 
Türkçe eğitimin yanı sıra öğrencilere İngilizce, Fransızca ya da Arapça eğitim imkânı sunuluyor. Ancak bu dillerde eğitim almak isteyenler, gerekli uluslararası düzeyde kabul edilen bir dil belgesini sağlamak durumunda.  Öğrencilere lisans için 600 TL, yüksek lisans için 850 TL, doktora için bin 250 TL burs verilecek. Ayrıca üniversite harcı, 1 yıl Türkçe dil eğitimi, barınma yardımı, gidiş-dönüş uçak bileti ile birlikte sağlık sigortası da karşılanacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...