'AVM'lere sınırlama ticarete ihanettir'

Düzenleyen:
'AVM'lere sınırlama ticarete ihanettir'

YAŞAM Haberleri

AYD Başkanı Hulusi Belgü, "AVM veya organize perakende ticaretinin yüzde 30'u neredeyse pazar günleri yapılır. Bunu ortadan kaldırmak ticaret hayatına ihanet olur" dedi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "AVM veya organize perakende ticaretinin yüzde 30'u neredeyse pazar günleri yapılır. Bunu ortadan kaldırmak ticaret hayatına ihanet olur. (Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik) Bakanlık çok örnek bir çalışma yaptı, en geç 1 yıl içinde tam manasıyla uygulamaya başlanır" dedi. Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak'ın AVM'lerin pazar günü kapatılması ya da hafta içi kapanış saatlerinin daha erkene alınması yönündeki açıklamalarını değerlendiren Belgü,  "Bu esnafa da Türk ekonomisine de zarar verir, hükümet bunu biliyor, böyle bir değişiklik beklemiyoruz. Alışverişimizin yüzde 60'ı hafta sonu gerçekleşiyor. AVM'lerin yüzde 40'ı yabancı turiste hizmet veriyor" diye konuştu.

115 milyar lira ciro bekleniyor
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) verilerine göre sayıları 358'e ulaşan AVM'lerin cirosunun bu yıl 115 milyar liraya çıkması bekleniyor. Çalışan sayısının 400 bine ulaştığı AVM’lere 2016 yılında 40 yeni alışveriş merkezinin eklenmesi bekleniyor.  En fazla AVM de Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da bulunuyor. Bu kentteki AVM sayısı 100'ü aştı. İstanbul'u, Ankara, İzmir ve Antalya izliyor.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...