'Furkan pek çok insanın Müslüman olmasına vesile oldu'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Furkan pek çok insanın Müslüman olmasına vesile oldu'

YAŞAM Haberleri  / AA

Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, "Furkan şehadetinden sonra pek çok insanın Müslüman olmasına vesile oldu" dedi.

Genç Dergisi tarafından gazeteci-yazar Adem Özköse’nin moderatörlüğünde düzenlenen “Genç Akademi - Alemi İslam” sohbetlerinin bu haftaki konuğu Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan oldu.

Fatih’teki Gazanfer Ağa Medresesi'nde düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Ahmet Doğan, oğlu Furkan Doğan’ı ve ideallerini anlattı.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan gazeteci-yazar Adem Özköse, Mavi Marmara gemisinde İsrail tarafından şehit edilen Furkan Doğan’ın bu millete Filistin davasını hatırlattığını söyledi. Doğan’ın sadece Kayseri’nin değil tüm Anadolu halkının gururu olduğunu dile getiren Özköse, Furkan Doğan’ın yaşantısı ve fikirlerinin gençler tarafından örnek alınması gerektiğini ifade etti.

"Furkan’ı örnek alan pek çok arkadaşı namaza başladı"

Furkan Doğan’ın babası Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan ise oğlu Furkan’ın yaşantısı ve idealleri ile örnek bir genç olduğunu kaydetti. Oğlunun küçük yaşlarından itibaren Müslümanca yaşamaya ve bütün insanlara faydalı olmaya çalıştığını anlatan Doğan, oğlu Furkan’ı örnek alan pek çok arkadaşının da namaza başladığını aktardı. Doğan, oğlu Furkan’ın, şehadetinden sonra onun hayatından etkilenen pek çok insanın Müslüman olmasına vesile olduğunu sözlerine ekledi.

Gazze’deki abluka ve ambargoyu delmek ve İsrail’in yaptığı hukuksuzluğa dikkat çekmek amacıyla Antalya’dan yola çıkan Mavi Marmara gemisi 31 Mayıs 2010 tarihinde Akdeniz’de İsrail donanması tarafından saldırıya uğramış, saldırıda aralarında 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın da olduğu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi de yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...