Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Molotofkokteyli hazırlarken yakalandı, 7 yıl hapis aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Molotofkokteyli hazırlarken yakalandı, 7 yıl hapis aldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Van'da molotofkokteyli hazırladığı sırada yakalanan sanık, 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık A.A, avukatı ile sanığın yakınları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanığın atılı suçu işlediğinin tespit edildiğini ve cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Sanık avukatı da müvekkiline yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi.
Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, sanığı "PKK terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçlarından 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanığın 21 Eylül 2014'te Hacıbekir Mahallesi'ndeki ağaçlık alanda yaklaşık 8 kişiyle molotofkokteyli yaptığı sırada Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı belirtiliyor.
İddianamede, olay yerindeki aramalarda 4 kullanıma hazır molotofkokteyli, 19 benzinle doldurulmuş cam şişe, 21 boş şişe ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiğini kaydediliyor. Sanık A.A'nın ise ifadesinde, molotofkokteyli yapan şahısları tanımadığını, mitinge gitmek isterken karşılaştığını belirterek, molotofkokteyli hazırlamadığını ileri sürdüğü ifade ediliyor.
Olay tarihinde şüphelinin de aralarında bulunduğu bir grubun molotofkokteyli yaptıkları sırada güvenlik güçlerince tespit edildiği vurgulanan iddianamede, "Şüphelinin ele geçirilen patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeleri PKK/KCK terör örgütü adına ses getirici ve toplumda korku ve panik duygusu uyandırarak, devlete olan güveni azaltmayı amaçlayan eylem yapmak için hazırlamıştır. Bu hususlar değerlendirildiğinde, şüphelinin sistematik şekilde hiyerarşik yapı ve emir talimat ilişkisi içinde PKK/KCK terör örgütünün üyesi olmasa bile örgüte bilerek ve isteyerek yardım ederek terör örgütü faaliyeti kapsamında patlayıcı madde bulundurmak suçlarını işlediği anlaşılmaktadır" ifadeleri yer alıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...