Pilottan kuleye: İstanbul’u bu kadar boş görmemiştik

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pilottan kuleye: İstanbul’u bu kadar boş görmemiştik

YAŞAM Haberleri  / İHA

Uzun zamandır hep yoğunluğuyla gündeme gelen Atatürk Havalimanı bu gün tarihinin en sakin günlerinden birini yaşıyor.

Uçuş trafiğinin yoğun olmaması ve Atatürk Havalimanı’na inecek olan uçakların sıra beklememesi pilotları da şaşırttı. Uçakların günde bin 500’e yakın uçağın iniş kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı bugün çok sakindi. Atatürk Havalimanı’nın en yoğun olduğu saatlerde sakin olması ve uçakların havada tur atmadan ve gecikmeye girmeden kalkıp inmesi pilotları da şaşırttı. Pilotlar da uçuş trafiğini düzenlemekle görevli hava trafik kontrolörleri de bu duruma çok şaşırdı. Şaşkınlık pilot ve kontrolörler arasındaki konuşmalara da yansıdı. Atatürk Havalimanı’na inecek olan bir uçağın pilotu havada tur atmadan ve sıra beklemeden ineceğini öğrenince hava trafik kontrolörleri ile ilginç diyaloglar yaşanmasına neden oldu.

Karaçi-İstanbul seferini yapan THY uçağının pilotu iletişim frekansında, "İstanbul’u bu kadar boş görmemişiz, şaşırdım" derken, kontrolör de "Biz de bugün biraz şaşkınız" cevabını verdi.

Türk Hava Yolları’nın öğlen saatlerindeki Karaçi’den İstanbul’a gelen uçağının pilotu da bu duruma şaşıranlardan biriydi. İniş için yaklaşmada olan TK119 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi THY uçağının pilotu, "İstanbul’u bu kadar boş görmemişiz, şaşırdım" anonsu dikkat çekti.

İŞTE O DİYALOG

Pilot: "Bizden başka trafik yok mu? Bir tek son yaklaşmada görüyorum"

Kontrolör: "Sizin haricinizde bir trafik daha var yaklaşmada"

Pilot: "Anladım. İstanbul’u bu kadar boş görmemişiz de şaşırdım"

Kontrolör: "Anlaşıldı. Biz de bugün biraz şaşkınız"

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...