Lüks restoranda darp iddiası restoran kapattırdı

Düzenleyen:
Lüks restoranda darp iddiası restoran kapattırdı

YAŞAM Haberleri

Hafta sonu Beşiktaş'ta ünlü bir balıkçı restoranında eğlenen bir grup kadın, hesapta çıkan anlaşmazlık yüzünden işyeri çalışanları tarafından alıkonulduklarını ve darp edildiklerini öne sürerek, suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geldi. Beşiktaş Belediyesi de bahsi geçen mekanı mühürledi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunmaya gelen Bihter Asan, Dimağ Mercan ve Tuğçe Özel, restoranda mönü fiyatının 700 lira fazla gelmesi üzerine itirazda bulunmaları sonrasında, restoran çalışanları tarafından yaklaşık 45-50 dakika alıkonulduklarını söylediler.

"HESAP 700 TL FAZLA GELDİ, İTİRAZ ETTİK"

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Tuğçe Özel, "Rezervasyonumuz olan masaya oturduk. Başka arkadaşlarımız da vardı. Belli bir saatte de hesabı istedik. Gelen hesapta bir tutarsızlık vardı. Adisyona baktık, hiçbir şey yazmıyordu. Biz de, kim ne yedi söylemelerini istedik" dedi. 

17 kişi olduklarını ve fiks mönü olarak totalde ödemeleri gereken ücretin bin 700 TL olması gerekirken, hesabın 2 bin 500 TL geldiğini anlatan Özel, "Tahminimce, arada gelip uğrayan ve bira içen arkadaşlarımız da fikse dahil edildi. Ve bir anda rakam kabardı" diye konuştu.

"GARSONLARDAN BİR TANESİ 'KAPILARI KİLİTLEYİN' DİYE BAĞIRINCA..."

Herhangi bir şekilde hesapla ilgili kendilerine bir açıklama yapılmadığını söyleyen Tuğçe Özel, hesaba itiraz ettikleri için garsonlar tarafından restoran kapıları kapatılarak dışarıya çıkarılmadıklarını belirtti. Özel, "Dışarı çıkmak istiyorum deyince, bir garson 'Hayır hayır, kapılar kapalı' diye bizi içeride tuttu" dedi. 

Bihter Asan da, "Garsonlardan bir tanesi 'Kapıları kilitleyin' diye bağırınca, aynı anda hepsi kapandı" diye konuştu.

"DIŞARI ÇIKMAK İSTERKEN TARTAKLANDIK"

Daha sonra, avukat bir arkadaşının söylemesi üzerine polisi aradıklarını ancak polisin gelmediğini ileri süren Özel, dışarıda durumu fark eden bir kişinin tepki gösterdiğini, ancak kavga çıkmaması için o kişiyi kendilerinin olay yerinden uzaklaştırdıklarını söyledi. 

Garsonlar tarafından darp edildiklerini de ifade eden Tuğçe Özel, "Daha çok, dışarı çıkmak isterken tartaklandık. Garson, bir arkadaşımızı kolundan yakalayıp itmiş, o yüzden kolu mosmor... Bir de bardak fırlatma olayı var. 'Bunu kim düzeltecekse gelsin buraya' diye bağırınca, uzaktan bize doğru bir bardak fırlatıldı" dedi.

"POLİSE, 'BİZ BURADA KAPATILDIK' DEDİK, GELMEDİ"

Dimağ Mercan ise polisi ilk arayanlardan biri olduğunu ifade ederek, "'Biz burada kapatıldık. Hesap fazla geldi. Bizi dışarıya çıkarmıyorlar, yardım edin' dediğini, polisin de ekip göndereceğini söylediğini, ancak ekibin gelmediğini belirtti. 

45-50 dakika boyunca alıkonulduklarını, Erdal isimli bir kişinin gelip hesabı inceledikten sonra, 'Bir yanlışlık var. Tamam gidebilirsiniz' deyince çıkabildiklerini söyleyen Bihter Asan da, "Daha sonra Erdal bey geldi, yetkili kişi olarak. Kim olduğunu bilmiyoruz. Oldukça ılımlı yaklaştı. Onunla hesap olayını konuştuk, 'Tamam ödemenize gerek yok. Burada gerçekten bir yanlışlık var' dedi. Biz de, 'Tamam şu anda ayrılıyoruz' deyip, hep beraber kapılar açılınca çıktık" diye konuştu.

"ERKEK OLSAYDIK BUNLARI YAŞAMAZDIK"

Günün sonunda daha önce beyan ettikleri hesabı ödediklerini söyleyen Tuğçe Özel, "Cumartesi gecesi kız kıza dışarıya çıkmanın ağır bir bedeli var sanırım İstanbul'da. Birilerinin buna bir şeyler yapması gerekiyor" dedi. Kadına yönelik bir şiddet de yaşadıklarını ifade eden Özel, erkek olmaları durumunda bu olayı yaşamayacaklarını dile getirdi. 

Yaptıkları açıklamadan sonra suç duyurusunda bulunmak üzere adliye binasına giren kadınlar, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nde yaşanan bir sorun nedeniyle suç duyurusunda bulunamadı. 

Kadınlar, suç duyurusunu yarın yapacaklarını söyleyerek adliyeden ayrıldı. 

RESTORAN MÜHÜRLENDİ

Mekan sahipleri iddiaları yalanladı ancak şikayetler üzerine Beşiktaş Belediyesi zabıta ekipleri denetime giderek restoran mühürledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...