7 yaşında berdel, 13 yaşında evlilik, 14 yaşında annelik

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
7 yaşında berdel, 13 yaşında evlilik, 14 yaşında annelik

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bingöl’de biri engelli 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren berdel kurbanı Sevda Kesik, çocuklarını okutmak için bir binanın kalorifer kazanını yakıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınlara seslenen Kesik, “Kadın her şeyi yapabilir, erkeğe muhtaç değildir” dedi. Bingöl’de 1’i işitme engelli 5 çocuğuyla bir binanın bodrum katında yaşam mücadelesi veren böbrek hastası Sevda Kesik, henüz 7 yaşındayken, berdel usulüyle nikahı kıyıldı. 13 yaşında evlendirilen Kesik, 14 yaşında anne oldu. Eşiyle şiddetli geçimsizlikten dolayı 6 yıl önce boşanan Kesik, kiralık olarak bodrum katında ikamet ettiği binanın kalorifer kazanını yakıyor.

Yaşadığı zorlukları anlatan Kesik’in Ferda (20), Ömer (19), Sevgi (16), Eda (14), Esra (13) ve Yusuf Akyol (5) isimli 6 çocuğu var. 20 yaşındaki kızı Ferda’yı 3 yıl önce evlendiren anne Kesik, işitme engelli olan kızı Sevgi’nin cihaz masraflarını karşılamak ve diğer çocuklarının okul masraflarını çıkarmak için kış aylarında kalorifer kazanı yakıyor, yaz aylarında ise evlere temizliğe gidiyor. Kesik, “Çocuklarımın geçimini sağlamak için bir binanın kalorifer kazanını yakıyorum. Yılda 50,55 ton kömür yakıyorum. Bu yük bir bayan için kolay olmasa da tek başıma ayakta durmaktayım. Kimseye muhtaç olmadan, kimseye boyun bükmeden, bir kadının yapamayacağı her şeyi yapıyorum” dedi.

“8 MART ACİZ KADINLAR GÜNÜ DEĞİLDİR”
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolasıyla kadınlara güçlü olma çağrısı yapan Kesik, şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü, aciz kadınlar günü değil, güçlü kadınlar günüdür. Kadınlar bir olup, kendilerini erkeklerden daha üstün görebileceklerine inanıyorum. Bir kadının gücü ve aklı her şeye yeter. Kadın her şeyi yapabilir, erkeğe muhtaç değildir. Kendi evinde çocuklarına nasıl bakabiliyorsa, dışarıda da her şeyi yapabilir. Kendi ayakları üzerinde durabilir, hiçbir bayan bir erkeği kendisine büyük saymasın.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...