Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın roketatarlarında bakın kimin parmak izi çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK'nın roketatarlarında bakın kimin parmak izi çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da bir otomobilde ele geçirilen terör örgütü PKK'ya ait 3 RPG-29 roketatar, mühimmat ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampasında YPG'li bir teröristin parmak içine rastlandı. Mühimmatların Suriye’de Ruslar tarafından YPG’li teröristlere verildiği, oradan da PKK ve YPG işbirliğiyle Türkiye’ye sokulduğu öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz cumartesi günü Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda yaptığı uygulamada Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili şüphe üzerine durdurmuş, otomobilde yapılan aramada 3 RPG 29 roketatar ve mühimmatı, 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile bir nişanlama aparatı ele geçirilmişti.

PKK'nın roketatarlarında bakın kimin parmak izi çıktı

Rus yapımı olan ve zırh delici olduğu öğrenilen silah ve mühimmatlarla ilgili otomobil sürücüsü Abdullah A. ile yanında bulunan Fatma O. ve yeğeni Dilara O. yakalanmış, daha sonra polis operasyonu genişleterek İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, Manisa, Gaziantep, Mardin ve Mersin'de P.A, Hasan A, Mustafa K, Ali A, Abdullah G, H.S, Fehim D. ve Şeyh Davut K.'yı gözaltına almıştı. Emniyette 3 gün süren sorgunun ardından zanlılar adliyeye sevk edildi. 11 şüpheliden 2'si kadın toplam 9 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, H.S. ve P.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

Ele geçirilen mühimmatlar üzerinde polis detaylı çalışma yaptı. Yapılan çalışma sonucunda mühimmatların üzerinde Türkiye'den Suriye'ye geçen ve terör örgütü YPG saflarında eylemlerde bulunan bir teröristin parmak izine rastlandı. Her yerde YPG'li teröristi arayan polis, özellikle İstanbul, Adana ve Mardin'de çalışmalara ağırlık veriyor.
Yapılan çalışmalar sonucu ele geçirilen mühimmatların Suriye'de Ruslar tarafından YPG'li teröristlere verildiği, oradan da PKK ve YPG işbirliğiyle Türkiye'ye sokulduğu, İstanbul'da da PKK'lılar tarafından büyük bir eylem yapılacağı anlaşıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...