HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gelin adayının altın takılarla kaçtığı iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gelin adayının altın takılarla kaçtığı iddiası
Gelin, Altın, Dolandırıcı Gelin, Amasya, Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Amasya'da bir kişi, nişanlısının kendisine aldıkları 20 bin lira değerindeki altınlarla düğüne 3 gün kala kaçtığı iddiasıyla şikayetçi oldu

Amasya'nın Suluova ilçesinde bir gelin adayının, düğüne  3 gün kala kendisine alınan 20 bin lira değerindeki altınlarla kaçtığı öne  sürüldü. Kılıçaslan köyünde çobanlık ve çiftçilik yapan Serkan Suvacı (35),  İlçe Jandarma Komutanlığına başvurarak, nişanlısı Adile K'nin (29) düğün için  aldıkları 20 bin lira altını alarak kaçtığı iddiasıyla nişanlısı ve ailesinden  şikayetçi oldu. Şikayet üzerine jandarma ekipleri, soruşturma başlattı.
Suvacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlenmek için kız aradığını,  memleketindeki kızların köyde yaşamak istememeleri üzerine Çorum'dan bir aracı  vasıtasıyla Ağrı'ya gittiklerini söyledi.
Orada tanıştırıldıkları Adile K. ile anlaşacağını düşündüğünü ve  ailelerin de onanıyla nişanlandıklarını anlatan Suvacı, aracıya 4 bin lira,  ailesine de "başlık parası" olarak 13 bin lira verdiğini kaydetti.
Daha sonra Adile K. ile Amasya'ya geldiklerini ve düğün hazırlıklarına  başladıklarını belirten Suvacı, şöyle konuştu:
"Nikah tarihimizi aldık, mobilyaların siparişini verdik,  davetiyelerimizi bastırdık. Bu arada nişanlımın ağabeyi beni telefonla arayarak,  kardeşine bir telefon almamı, milletin söz etmemesi için de düğünde takılacak  altınları şimdiden vermemi istedi. Ben de sorun olmaması için takıları taktım.  Çok uyumlu davranıyordu ama bazı hareketlerinden şüpheleniyordum. Düğüne 3 gün  kala gece saatlerinde mutfak camından atlayarak kaçmış. O saatlerde köyde Ağrı  plakalı bir araç görmüşler. Bu araçla kaçtıklarını düşünüyorum."
Bunun üzerine jandarmaya giderek şikayetçi olduğunu bildiren Suvacı,  "Yetkililerden bu kişilerin bulunmasını istiyorum. Bu yaşıma kadar çalıp  biriktirdiğim her şey yok oldu. Parayı çobanlık yaparak, tarlalarda çalışarak  evlenmek için biriktirdim. Verdiğim 'başlık parası', takılar ve düğün masrafları  dahil 40 bin lira zararım var" dedi.
Serkan Suvacı'nın annesi Firdevs Suvacı da olaydan dolayı büyük üzüntü  duyduklarını dile getirerek, "Hem millete rezil olduk hem de paramız, altınımız  gitti. Düğün yapacağız diye bir sürü hazırlık yaptık, gelinliğine varana kadar  almıştık. Evimize geldi 2-3 gün kaldı, bize çok sıcak davrandı. Oğlum bu parayı  çok zor şartlarda kazandı" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...