Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yaşı küçük, yükü büyük!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yaşı küçük, yükü büyük!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak ailesiyle birlikte geldikleri Adana'da çadırda yaşayan 9 yaşındaki kız çocuğu, yalın ayak olan 3 yaşındaki kardeşine sırtında taşıyarak bakıyor.

Suriye'deki savaştan dolayı Türkiye'ye göç devam ediyor. Canlarını kurtarıp Adana'ya gelen Suriyelilerin bir kısmı naylon çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Her şeylerini Suriye'de bırakıp sadece canlarını kurtaran aileler de özellikle çocuklar çok zor günler geçiriyor. Bu ailelerden biri de 8 çocuğuyla çadırda yaşam mücadelesi veren Selomo ailesi. Suriye'nin Halep şehrindeki evlerini terk etmek zorunda kalan aile Adana'da çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Ne yiyecek ekmekleri ne de ayaklarına giyecekleri bir ayakkabıları yok. Çocukların ya ayakkabısı yok ya da terlik giyip öylece çadırların önündeki çamur alanda oyun oynuyorlar. Anne 8 çocuğu olduğu için çocukların hepsiyle ilgilenemeyince 9 yaşındaki Hanel Selomo, 3 yaşındaki kardeşi Kevser Selomo'ya bakıyor. Selomo kardeşinin giyecek ayakkabısı olmadığı için onu sırtına ya da kucağına güçlükle alıp taşıyor. Kendisi de terlikli olan küçük kız, her şeye rağmen hayata gülümseyerek bakıyor. 
Yaşı küçük, yükü büyük!
Yaşı küçük, yükü büyük!
Yaşı küçük, yükü büyük!
Yaşı küçük, yükü büyük!

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...