HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Telefonla konuşmak için dağa çıkıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Telefonla konuşmak için dağa çıkıyorlar
Cep Telefonu, Cep Telefonu Çekmeyen Köy, Muş, Şebeke Problemi, Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Muş'a bağlı Kayaşık köyünde yaşayan vatandaşlar, yakınlarıyla iletişim kurmak için 1,5 kilometre uzaklıktaki yüksek tepelere çıkıyor.

Muş'a bağlı Kayaşık köyünde yaşayan vatandaşlar, GSM şebekelerinin yetersizliği nedeniyle cep telefonlarıyla konuşabilmek için, çareyi yüksek tepelere çıkmakta buluyor.

Kentten 35 kilometre mesafedeki 45 hane ve 550 nüfuslu Kayaşık köyünde ikamet eden köylüler, cep telefonlarıyla konuşmak için köyden 1,5 kilometre uzaklıktaki tepeye çıkıyor.

Köy muhtarı Veysi Bilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını söyledi. Defalarca ilgili yerlere yaptığı müracaatlardan bugüne kadar hiçbir olumlu sonuç alamadığını belirten Bilen, şöyle konuştu:

"Köyümüzde cep telefonu şebekeleri çekmiyor. Vatandaşlar yakınları ve ya askerdeki çocuklarıyla konuşmak için köyümüzden yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki yüksek yerlere çıkmak zorunda kalıyor. Kimisi de telefonla konuşabilmek için elektrik direği ve ya ağaca tırmanıyor. Bu nedenle zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. İlgili firmalardan buraya GSM şebekelerini kurmalarını istiyoruz. Köylüler olarak kendilerine her konuda yardımcı olmaya hazırız."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...