Kimsesiz ve hasta çocuklar için 'mutluluk ağı' kurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kimsesiz ve hasta çocuklar için 'mutluluk ağı' kurdu

YAŞAM Haberleri  / AA

Eskişehir'de 22 yaşındaki Tuğba Ergen'in sosyal paylaşım sitesinden başlattığı "Haydi Bizi Gönülden Destekle" kampanyasında toplanan oyuncak ve giysiler yetiştirme yurdu ile hastanelerdeki çocuklara ulaştırılıyor.

Eskişehir'de 22 yaşındaki Tuğba Ergen'in sosyal paylaşım sitesinden başlattığı ve "Haydi Bizi Gönülden Destekle" adını verdiği kampanyada toplanan oyuncak ve giysi gibi eşyalar, mutlu olmaları için yetiştirme yurdu ile hastanelerdeki çocuklara dağıtılıyor.

Kentte muhasebecilik yapan Ergen, AA muhabirine, 3-4 yıldır kimsesiz ve hasta çocuklarla ilgilendiğini, onların yanında olmaya çalıştığını söyledi.

Bu çocuklarla ilgilenmenin kendisine büyük mutluluk verdiğini anlatan Ergen, bunu tek başına yaşamak yerine genele yaymak istediğini bildirdi.

İlk olarak yetiştirme yurdunda kalan, tümörü bulunan bir çocuğa yardım ettiğini dile getiren Ergen, ardından sosyal medyadan "Haydi Bizi Gönülden Destekle" ismiyle kampanya düzenlemeye karar verdiğini belirtti.

Kampanyanın büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Ergen, "Çok destek almaya başladım ve kısa sürede bir ekip haline geldik" dedi.

"Para değil ilgi istiyoruz"

Yardımseverlerin Türkiye'nin dört bir yanından çocuklar için oyuncak, şapka, ayakkabı, giysi, kalem, kitap gibi eşyalar gönderdiğini ifade eden Ergen, "Gönderilen eşyaları hediye paketi yapıyoruz, içine güzel notlar yazıyoruz, ilkokullardan gelen mektupları koyuyoruz. Kesinlikle para kabul etmiyoruz. İnsanlardan para değil ilgi istiyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...