Döner kesme makinesinin Gaziantep’te yaygınlaşmaya başlaması ile döner ustalarını işsizlik korkusu sardı. Bazı döner ustaları döner bıçağı ile kesilen dönerin otomatik bıçakla kesilen dönerden daha lezzetli olduğunu savunurken, iş yeri sahipleri ise bu aletin daha pratik olduğunu ve müşterilerden de herhangi bir şikayet duymadıklarını belirttiler. Döneri bıçakla kesen Kazım Polat, teknolojiye ayak uyduran firmaların eti düzgün kesemediğini ifade ederek, kesilen dönerin çiğ olduğunu öne sürdü. Polat, “Bilek gücü ile kesilen döner her zaman daha lezzetli olur. Dönerin bazen her yeri pişmez, bunu görerek kesmek kaliteyi her zaman artırır. Ama makine etin pişip pişmediğini anlamaz. Zamanla bu teknoloji yaygınlaşacak. Diğer mesleklerde olduğu gibi yakın bir zamanda döner ustalığı da unutulmaya yüz tutacak" dedi. 

"DİĞER DÖNERCİLER GELİP FOTOĞRAF ÇEKİP SORUYORLAR” 
İş yerine aldığı otomatik döner kesme aletini Gaziantep’te ilk olarak kendilerinin kullandığını söyleyen Cuma Yamaç ise, aletin çok pratik olduğunu savundu. Yamaç, “Bazı dönerci esnaflar gelip bizde bu makineyi gördüler. Şu an bu döner kesme makinesinin iki yerde olduğunu daha duyduk. Sanırım Gaziantep’te ilk döner kesme makinesini biz kullandık. Sonuçta buraya bir adam lazım. Ama genel olarak düşünecek olursak dönercinin işini azaltıyor. Dönerciye fazla ihtiyaç kalmadı ama gel gör ki şunu da yapacak bir arkadaşa muhakkak ihtiyaç vardır. Döner bıçağına göre bu daha hızlı ve pratik oluyor. Normalde kesim olarak düşünürsek daha iyi kesiyor. Bu da pratik oluyor, insanları yormuyor. Daha hızlı çalışmamızı sağlıyor. Bu zamana kadar müşterimizden de herhangi bir şikayet duymadık. Döneri istediğimiz gibi ince veya kalın kesebiliyor. Diğer dönerciler buradan geçtiğinde mutlaka dikkat çekiyor. Bakıyorlar, fotoğraf çekiyorlar ve fiyatını soruyorlar. Bunun fiyatı yanılmıyorsam 30 bin TL civarındadır. Normalde şu anda benim dönüp onu sürekli kesmem gerekiyorken, o kesiyor ben burada işimi yapıyorum. Çok faydalı bir alet ama işimizi hızlandırdı” şeklinde konuştu.