HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişi yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişi yakalandı
Sit Alanı, Eskişehir, Kaçak Kazı, Haber

YAŞAM Haberleri  / DHA

Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'nde SİT alanında define ve tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan 6 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ile Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda daha önce Mihalıççık İlçesi'ne bağlı köy olan Çardak Mahallesi Yayla mevkiinde SİT alanında kaçak kazı yapan şüpheliler Y.G. (64), B.Ö. (64), B.K. (57), M.S. (56), Z.A. (55) ve S.K. (34) yakalandı. Gözaltına alınan 6 şüphelinin bulunduğu araçta 1 jeneratör, 1 büyük beton matkabı, 1 dürbün, 1 fotoğraf makinesi, 7.65 m. çapında ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 39 mermi, 10 litre ispirto, 30 metre aydınlatma kablosu, yeraltındaki kültür varlıklarını tespit etmede kullanılan el yapımı cihaz, 20 metre uzunluğunda halat, kazma, kürek, çekiç, balta, balyoz ile kazıda çıkarttıkları taşlar ele geçirildi.
Jandarma yetkilileri kaçak kazı yapan şüphelilerin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...