Kar yağışı Erciyes'te sezonu uzattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kar yağışı Erciyes'te sezonu uzattı

YAŞAM Haberleri  / AA

Erciyes Dağı'nda iki gündür etkili kar yağışı, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kayak sezonunu erken kapatma endişesi taşıyan turizmcileri sevindirdi

Erciyes Dağı'nda iki gündür etkili kar yağışı nedeniyle kayak sezonunun nisan ayının ilk haftasına kadar uzadığı belirtildi. Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl hava sıcaklıklarındaki ani artışın birçok kış turizm merkezinin sezonu erken kapatmasına neden olduğunu ifade etti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin Erciyes'teki turizmcileri endişelendirdiğini aktaran Cıngı, iki gündür etkili kar yağışının turizmcinin ve kayakseverlerin yüzünü güldürdüğünü kaydetti.
Kar yağışının kayak sezonunu uzattığını belirten Cıngı, "Kayak severler nisan ayının ilk haftalarına kadar Erciyes'te kayak keyfini yaşamaya devam edebilecekler. Yaptığımız ölçümlere göre şu anda pistlerde ortalama 60 ila 80 santimetre arasında sıkıştırılmış kar bulunuyor. Son yağışlarla bu seviyenin daha da artmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...