Kız kardeşini başına ateş edip öldürmüş

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Kız kardeşini başına ateş edip öldürmüş

YAŞAM Haberleri  / DHA

Diyarbakır'da geçen 30 Kasım günü 14 yaşındaki kız kardeşi Evindar Öğüt'ü öldüren 29 yaşındaki Ali Öğüt hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Ali Öğüt'ün, kardeşini tabancayla başına ateş ederek öldürdüğü ortaya çıktı.

Olay, merkez Yenişehir İlçesi'nde meydana geldi. Ali Öğüt, Toplu Konut Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi kardeşi Evindar Ögüt'ü evde öldürdükten sonra polise teslim oldu. Sorgusunda suçlamaları kabul eden şüpheli tutuklanırken, soruşturma başlatıldı. Hazırlanan iddianamede Ali Öğüt'ün 'Kardeşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.
SAVCI: KARDEŞLERİNİN OKUMASINA ENGEL OLUYORDU.
İddianameyi hazırlayan savcı, şüphelinin kardeşlerine baskı yaptığı ve okumalarına engel olduğunu kaydetti.Olay günü şüphelinin Evindar dışındaki diğer kardeşlerini evden çıkardığını belirten savcı, kardeşlerden Berivan'ın ise bir olay olacağını anladığı için evde kaldığını söyledi.
BAŞINA ATEŞ ETMİŞ
Şüphelinin aniden belinden çıkardığı tabanca ile 14 yaşındaki Evindar Öğüt'e bir el ateş ettiğini ancak isabet ettiremediğini vurgulayan savcı, Ali Öğüt'ün daha sonra ise kardeşine iki el daha ateş ettiğini belirtti. Evindar Öğüt'ün daha sonra yere yığıldığını belirten savcı, şüphelinin ise olay yerinden ayrıldığını kaydetti. Savcı, Evindar Öğüt'ün silah sesi üzerine eve gelen diğer kardeşleri tarafından hastaneye kaldırıldığını, ancak burada hayatını kaybettiğini belirtti. İddianamede Evindar Öğüt'ün otopsi raporuna vurgu yapan savcı, küçük kızın kafasına ateş edilmesi sonucu öldüğünü belirtti.
PKK TARAFINDAN KAÇIRILINCA PSİKOLOJİM BOZULDU
Şüpheli Ali Öğüt ifadesinde kardeşini öldürmek istemediğini, korkutmayı amaçladığını anlatırken, "Bir süre önce PKK tarafından kaçırıldım. 48 arkadaşım ile birlikte rehin tutuldum. Psikolojim bozuldu. Kardeşimin arkadaşları iyi kişiler değildi. Esrar kullanan arkadaşları olduğunu öğrendim. Onu kazanmak istedim. Batağa düşmemesini istedim. Kardeşimin zarar görmesini istemiyordum. Rahat hareket ettiği için kızıyordum. Olay günü eve gelip konuşmak istedim. Kardeşime doğru yolu göstermek istiyordum. Sadece korkutmak istedim. Birinci atışı onu hedef almadan rastgele yaptım. Küfür atınca kulağına yakın ateş edip korkutmak istedim. Silahın emniyetini kapatırken yine ateş aldı. Bu sırada Evindar'ın yere düştüğünü gördüm" dedi. 
İddianamenin kabulü ardından tutuklu sanık Ali Öğüt'ün yargılanmasına Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Ali Öğüt salondaki dinleyicilerin çıkarılması halinde savunma yapacağını söyledi. Bunun üzerine mahkeme duruşmanın kapalı celse yapılmasına karar vererek izleyicileri dışarı çıkardı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...