Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afyonkarahisar’ı karıştıran ses kaydı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Afyonkarahisar’ı karıştıran ses kaydı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Afyonkarahisar’da canlı bomba yakalandı iddiası kentte paniğe neden oldu. İddia sosyal medyada yayılan bir ses kaydı ile ortaya çıktı.

Afyonkarahisar’da sosyal medyada paniğe neden olan ses kaydı saat 19.00 sıralarında yayılmaya başladı. Kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşılan ses kaydında 15 kilogram patlayıcıyla birlikte canlı bomba yakalandığı iddiası endişe oluşturdu. Polis kayıttaki sesin sahibi 22 yaşındaki B.Y.’yi gözaltına aldı. Canlı bomba iddiasının ise asılsız olduğu belirtildi. Ses kaydında Afyonkarahisar’da bir otelde, çantasında 15 kilogram patlayıcı bulunan bir canlı bombanın yakalandığı iddia edildi. Ses kaydı ile birlikte Afyonkarahisar’daki alışveriş merkezleri ile İmaret Camii’ne de saldırı yapılacağı söylentisi kısa sürede yayıldı.

Ses kaydını dinleyerek, olayın doğruluğunu öğrenmek isteyen pek çok kişi 155 Polis İmdat Hattı’nı aradı. Yoğun başvurular üzerine polis, ses kaydının kaynağını araştırmaya başladı. Polis kısa sürede ulaştığı sesin sahibi B.Y.’yi gözaltına aldı. Halkı galeyana getirmek için niçin böyle bir girişimde bulunduğu araştırılan B.Y.’nin emniyetteki sorgulaması sürüyor. Emniyet yetkilileri tarafından canlı bomba yakalandığı, iddiasının ise asılsız olduğu belirtildi.

PANİK OLUŞTURAN SES KAYDI
Afyonkarahisar kent merkezine saldırı yapılacağı iddiasındaki ses kaydında şu ifadeler yer aldı: “Beyler şu an Allah rızası için söylüyorum ağır ceza mahkemesi hakimi ve eşi savcı olan kişiler Afyon’da araştırabilirsiniz, bugün ayın 15’i. Yani ayın ortası bunlar bizim apartmanda kiracılar yani. Bunlar bugün kira vermeye geldiler. Afyon’da tam iki saat önce Diyarbakır uyruklu canlı bomba tam 15 kilogramlık bomba ile çantası ile bir otelde yakalandı ve bugün yarın Uzun Çarşı girişi, valiliğe yakın olduğu için oralarda bir yerde eylem için hazırlanıyormuş. Afyon’un seçilmesinin sebebi de Ahmet Davutoğlu’nun eşinin Afyonlu olmasıymış, ses getirecek mekanları seçiyorlarmış. Sadece Afyon’u değil bu önümüzdeki bir hafta PKK’nın kuruluş yıldönümü, Nevruz başlangıç yıldönümleri falan işte. Eylemlerin olacağı vakitmiş, bütün şehirlerde her şehirde bir bomba planları varmış. Haberiniz olsun vallahi benim için titredi. Daha 2 saat önce canlı canlı yakalanmış, ağır ceza hakiminin ağzından bizzat araştırabilirsiniz.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...