Zehir tacirlerine dev operasyon

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Zehir tacirlerine dev operasyon

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir’in Kınık ilçesinde, torbacı diye anılan uyuşturucu kaçakçılarına yönelik 260 personelin katılımıyla düzenlenen hava destekli nefes kesen operasyonda, 26 kişi gözaltına alındı. 30 ikamet ve iş yerine yapılan baskınlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, uyuşturucu satışı yapan çete çökertildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa Kaçakçılık Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekipleri, elde edilen istihbaratlar doğrultusunda Kınık ilçesinde zehir tacirlerine yönelik operasyonun düğmesine bastı. Helikopter desteğiyle çeşitli birimlerden 260 polisin katılımıyla harekete geçen ekipler, belirlenen 30 adrese sabah saatlerinde baskınlar yaptı. Nefes kesen operasyonda, evler narkotik köpeklerle didik didik arandı. Güvenlik güçleri, herhangi bir olumsuzluğa karşı belirlenen adreslerin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Köpeklerin yardımıyla evlere zulalanan uyuşturucular tek tek ele geçirildi. Öte yandan, bununla da sınırlı kalmayan ekipler, 8 otomobilde arama yaptı. Aramalarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 12 adet av tüfeği, 2 adet 7.65 tabanca fişekler ve mermilerde ele geçirildi.
17 ZANLI TUTUKLANDI
Başarılı bir operasyona imza atan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa Kaçakçılık Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekipleri, daha sonra 26 şüpheliyi sorguya aldı. Sorguları tamamlanan şahıslardan A.Y. (48), E.Y. (26), E.Y. (26), C.B. (37), S.Y. (27), S.Y. (35), A.Y. (29), N.Y.(23), İ.Y. (34), A.Y. (36), O.P (24), S.P. (27), S.Y. (48), H.B. (45), E.D. (43), E.K. (33), SS.Ç, M.Y. (17), B.Y. (19), A.Y. (28), N.T. (51), C.S. (29), A.H.Ö. (27), T.A. (43), U.Ç (20), T.A. (20) olmak üzere toplam 26 şüpheli adliyeye sevk edildi. Bu şahıslardan 17’si ise tutuklanarak cezevine konuldu. 7'si adli kontrol şartı olmak üzere toplamda 9 şahıs ise serbest bırakıldı. Planlı operasyon neticesinde ele geçirilen ve tüfek tabancalarla uyuşturucu satışı yapan bir çetenin çökertildiği bildirdi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...