Habur'da film gibi silah operasyonu!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Habur'da film gibi silah operasyonu!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Gümrük muhafaza ekipleri tarafından Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 15 adet tabanca ele geçirildi.

Habur Gümrük Sahası'nda devriye görevinde bulunan Kaçak İstihbarat Müdürlüğü personeli, TIR kontrol ve akaryakıt ölçüm sahasından peronlara doğru yürümekte olan bir şahısın elindeki siyah poşetten şüphelenince 'dur' ihtarında bulundu. Ancak, ikazlara uymayan şahıs elindeki siyah poşeti atarak sahadaki TIR yoğunluğu içerisinde koşarak kayboldu. Gözden kaybolan şahsın yakalanması amacıyla, gümrük sahası, giriş ve çıkışlara kapatıldı. Personelin bir bölümü arama çalışmalarını sürdürürken, bir grup personel de kaçan şahsın attığı poşeti incelemeye aldı. Yapılan ön tespitte, poşetin içerisindekilerin çeşitli marka ve modellerde 15 adet tabanca ile bu tabancalara ait şarjörler olduğu anlaşıldı. Ayrıca, tabancalarla birlikte ele geçirilen ve patlayıcı düzeneğine benzeyen 3 adet küçük boyutlu eşya da kriminal incelemeye gönderildi. 
Şüpheli şahıs çok geçmeden tescil bölümünde işlem yapmak için sıra bekleyen kalabalığın içinde yakalandı. Şahsın tanınmamak amacıyla üzerindekileri çıkararak beyaz atletiyle gizlenmeye çalıştığı dikkat çekti. 

KULLANDIĞI TIR'IN ARANACAĞINI ANLAYINCA SİLAHLARI SAKLAMAK İSTEDİ 
Yakalanan şahsın Şanlıurfa doğumlu H.Ş. olduğu, araç ile Habur Gümrük Sahasına giriş yaptığı, özellikle silah, mühimmat, uyuşturucu ve kaçak eşya tespitinde önemli rol oynayan tarama sistemlerine aracın sevk edilmesi nedeniyle paniklediği, silahların ele geçirileceğini anlayınca tarama için sıra beklediği ve sırada beraberindekileri araçtan çıkararak gizlemeye çalıştığı tespit edildi. 
Silahların ele geçirilmesinden sonra, şahsın kullandığı araç x-ray taramasından geçirildi. TIR, daha sonra gümrük idarelerinin hizmetindeki bomba-silah/mühimmat dedektör köpeği marifetiyle bir kez de personel tarafından detaylı olarak arandı. Aramada, herhangi bir patlayıcı, silah veya kaçak eşyaya rastlanmadı. 
Olayla ilgili Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...