Yanlış iğne 200 kuzuyu telef etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yanlış iğne 200 kuzuyu telef etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kayseri'nin Develi ilçesinde hayvancılık yapan Nail Çobanoğlu, 200 kuzunun veterinerin yanlış iğne kullanmasından dolayı telef olduğunu ileri sürdü.

Kayseri'nin Develi ilçesi Sindelhöyük Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Nail Çobanoğlu, 19-20 kuzudan birinin sakat doğduğunu ve endişelenerek veterinere haber verdiğini söyledi. Veteriner A.U.'nun "Vitaminsizlikten kaynaklanıyor. Akşam üzeri gelip iğne vururum" dediğini aktaran Nail Çobanoğlu, "Veteriner A.U. geldi ve dediği gibi iğne yapmaya başladık. Saat 21.00'da iğne vurma işi bitti. Gece yarısı ahıra gelerek kuzuları kontrol ettiğimde, kuzular kendilerini yerden yere vuruyordu. Sabaha karşı 03.00'da yeniden kontrol ettiğimde kuzulardan birkaçı ölmüştü. Veterineri aradım ancak cevap vermedi" dedi.
Yanlış iğne 200 kuzuyu telef etti
Aracına atlayarak veteriner A.U.'nun evine gittiğini anlatan Nail Çobanoğlu, "Kuzuların kendini yerden yere vurduğunu ve ölmeye başladığını söyledim. Ne yapacağımızı sorduğumda 'hemen kalp takviyesi yapalım' dedi bana. Ahıra geldik ve kuzulara dediği gibi kalp takviyesi yapmaya başladı. Ancak kuzuların ölümü bu takviye sonrasında hızlandı. Veterinerin iğne yaptığı kuzu öldü. Kuzular teker teker ölünce ben de acı içinde kıvranıyordum" diye konuştu.
Nail Çobanoğlu, kuzuların ölmeye başlamasıyla birlikte veteriner A.U.'nun da dayanamayarak iğne yapmayı bırakıp gittiğini, kuzuların akıbetini sormadığını ifade ederek, "Jandarma geldi ve veteriner A.U.'dan davacı oldum. 200 kuzum telef oldu. İlçe Tarım Müdürlüğü iki defa geldi ve rapor tuttu, savcılık soruşturma başlattı. Bizim kaybımız çok büyük" dedi. 
Yanlış iğne 200 kuzuyu telef etti

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...