Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eşi başörtülü diye orduevine alınmayan emekli astsubaya ikinci şok!

Düzenleyen:
Eşi başörtülü diye orduevine alınmayan emekli astsubaya ikinci şok!

YAŞAM Haberleri

İzmir'de orduevine eşi ve çocukları başörtülü olduğu gerekçesiyle alınmayan emekli astsubay, komutanlar hakkında şikayetçi oldu. Bir süre sonra orduevine giden emekli astsubay, giriş kartına el konulmasıyla bir şok daha yaşadı.

Olay, geçen 5 Mart günü meydana geldi. Bursa’dan İzmir’e gelip geceyi ailesiyle astsubay orduevinin otelinde geçiren emekli astsubay Fuat Uçakkuş, kahvaltı yapmak için ana binaya geçmek isteyince eşi ve çocuklarının başı kapalı diye iddiaya göre içeri alınmadı. Emekli Astsubay Fuat Uçakkuş, ailesini içeri sokmayan komutanlar hakkında Anafartalar Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu. Bu olayın ardından Bursa’ya dönen ve yine işleri için bugün İzmir’e gelen emekli astsubay Fuat Uçakkuş, Astsubay Orduevi otoparkına aracını bırakmak için giriş yapmak istedi. Ancak, giriş için astsubay kartı kontrol edildiğinde, kartı engellendiği için içeri alınmadı.

İKİNCİ ŞOKU YAŞADI
Yaşadığı ikinci olayı anlatan emekli astsubay Fuat Uçakkuş, şöyle konuştu: ''Bugün İzmir’e yine iş için geldim. Astsubay orduevine yanımda eşim, çocuklarım ve torunum olmadan tek başıma girmek istememe rağmen kapıda görevli asker, önce kartımı aldı, elindeki cihaza soktu ve bana ‘Komutanım kartınıza el koymak durumundayız’ dedi. Sebebini sordum, 'Girişiniz yasaklanmıştı' dedi. Yetkili bir komutanla konuşmak istedim ve telefonla isminin Mehmet olduğunu söyleyen bir başçavuş arkadaş, Güney Deniz Saha Komutanlığı tarafından kartımın güncellendiğini ve İzmir bölgesindeki bütün orduevlerine girişimin yasaklandığını söyledi."

Devletimizin yetkili kurumları özellikle birinci derecede Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar komutanımız daha sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini anlatan Uçakkuş, şunları söyledi: "Çünkü bu sorun benim şahsi bir meselem değil, benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, emekli bir asker, emekli bir astsubay olarak 2 hafta önce çocuklarımın sırf başları kapalı olması nedeniyle orduevlerine alınmaması neticesinde yapmış olduğum hukuki mücadelede Güney Deniz Saha Komutanlığının şahsıma vermiş olduğu bir ceza olarak atfediyorum. Çünkü ilk yaşadığım olaydan sonra şikayet için Anafartalar Polis Merkezine gittiğimde şikayetçi olurken, orduevinde şikayetçi olduğum 2 astsubay arkadaş da oraya gelmişti. O 2 astsubay oradaki polis arkadaşla görüşürken konuştukları kulağıma kadar geldi, benim için ‘Biz bu astsubayın orduevlerine girmeyecek şekilde yetkili kurumlara yazıcağız ve bunu İzmir orduevlerine girmesini yasaklayacağız dediler."  Fuat Uçakkuş, orduevi yetkilileri hakkında yine şikayetçi oldu. Öte yandan orduevi yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını belirtti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...